AmbianceCampaign_Kjøkken

Komplekse farger skaper ro

– I denne kolleksjonen har jeg valgt ut farger som ikke er så ”snille”, sier Per Nimer. Selv om vi nå tiltrekkes av rolige farger, er disse fargene hakket mer komplekse. I stedet for å si grønn, kan vi kanskje beskrive fargen som grågrønn med litt blått i. Det gjør det hele litt mer interessant, men også mer varig på en måte. For å kunne skape en god og trivelig stemning i hjemmet, kan det være bra å strippe ned innredningen noe. En fargeskala der alle farger har samme styrke, mørkhet, harmoni og variasjon skaper mulighet for en fredeligere atmosfære. La mobiler, nettbrett og sosiale medier hvile en stund. Verden der ute kan vente litt. – Vi vil gjerne at hjemmene våre skal være preget av en fredelig og god atmosfære, og vi lengter etter å stresse ned, fortsetter Per. Nå trekkes vi gjerne mot farger som er roligere, og som henger sammen gjennom sin mørke tone. I Per Nimers palett finner du en nøye utvalgt serie av dempede farger. De er vakre i det forføreriske høstlyset, men like rolige og behagelige enten det er vinter, vår eller sommer.

AmbianceCampaign_soverom dusky

En dempet palett

– I svakt lys gjør sobre farger seg aller best, mener Per. De skaper en vakker harmoni og en ro som gjør at man kan slappe av. Fargene skal oppfattes som innbydende, men ikke på en frisk måte, mer på en dempet, kompleks, myk og behagelig måte. Paletten har et spenn fra lyst til mørkt, sterkt til svakt og med et jevnt utvalg av fargetoner. De fungerer godt på egenhånd, men kan også settes sammen med hverandre og skape en behagelig helhet.

AmbianceCampaign_produkt

En matt flate bærer bud om eksklusivitet

Flaten som skal males, spiller en avgjørende rolle for hvordan fargen blir oppfattet. Nordsjö Ambiance er vår malingsserie med ekstra fokus på en finish som fremhever fargen på en best mulig måte. Ambiance Pearl, Xtramatt og Silkematt er alle tre spesielt utviklet for å skape en matt og behagelig fl ate med ypperlig fargegjengivelse, samtidig som de tåler slitasjen i hverdagen. Vi kaller det funksjonell design. – All maling har en større eller mindre grad av glans. En maling med mye glans gjør alltid mer av seg siden den reflekterer omgivelsene mye mer, for eksempel andre materialer, farger og lys. En matt flate er både mildere og roligere. Og i dag signaliserer den matte flaten eksklusivitet, mener Per Nimer.

Ambiance Xtramatt Gi veggene en dyp og dempet refleksfri flate som fremhever fargen. Utrolig matt, samtidig som den tåler riper og er lett å tørke av. Glans: Helmatt 4

Ambiance Silkematt Få en flate med et matt og mykt preg. Ripefast veggmaling som kan vaskes lett. Glans: Matt 7

Ambiance Pearl Opplev en halvmatt overflate, litt mer skinnende enn de andre malingene. Den slitesterke finishen passer ekstra godt i for eksempel barnerom, entreer og kjøkken. Slitesterk og vaskbar. Glans: Halvmatt 15

Se fargekart