Selvrensende murmaling på opphøyde blomsterbed
Hvitmalte opphøyde bed i sonedelte terrasser

Arkitekttegnet soneinndelt hvit idyll

Soneinndelt uteområdet og arkitekttegnet hus i helhvitt hos instagrammer @irene.stangeland på Sola.

Drømmen var et arkitekttegnet hus med klare soner og utsikt fra stue og kjøkken, egen foreldre og barnesone i tillegg til et soneinndelt uteområde tilpasset huset. Arkitektkontoret Ramp Arkitekter har tegnet det vakre huset som ligger på Sola i Stavanger. Huset fordeler seg over 3 etasjer og utenfor finner du en utsikt som kan ta pusten fra deg. Fjell, fjord og naturens kulturlandskap gir omgivelser i blått, grått og grønt.

Hvitmalt funkishus
Hvitt funkishus med hvite detaljer hos @irenebirkeland

Det hvite arkitekttegnede huset er malt i hvitt med en hage utenfor i tilnærmet japanskinspirert designet med få fargeinnslag og stram minimalisme. Den fremstår allikevel som frodig, grønn og detaljrik. Uteområdet er inndelt i ulike soner, med opphøyde bed. Materialvalget kombinerer treverk, betong, pusset mur og grønne planter - der ulike gress-sorter gir variasjon i farger.

Huset er malt i en helhvit farge White Wisper (SNE) (NCS S0500-N) i husmalingen ONE SuperTech. Hagens øverste plan er dekket av pusset betong, malt med murmalingen Murtex Stay Clean i samme farge. Begge malingene er selvrensende og vasker seg selv når det regner. Plassbygde plantekasser med grønne planter og gress innrammer de ulike sonene. Alle plantekassene er hvitmalte i samme farge som huset, men materialvalget er både mur og treverk. Hvit dekorsten fyller kassene og gir et rent grafisk uttrykk mot alt det grønne og holder ugress borte. Du finner store hvite plantekrukker med ulike typer gress på de ulike sonen rundt huset.

Selvrensende maling på huset
Hviteste hvite fargen på husveggen

Foran huset er det en langsgående usjenert terrasse. Terrassen ligger med utgang fra spisestuen og er beiset i en lys grå farge. Fargene 

Innendørs er fargevalg og planløsning nøye planlagt der stuen, kjøkken og spisestue er et stort allrom med store vindusflater og vidstrakt utsikt. De gråmalte veggene gir stuesonen karakter, og fremhever bildeveggen. 

Bildevegg hos Irene Birkeland
Gråmalt vegg fremhever bildene

Du finner hjemmet til Irene Stangeland på Instagram på @irene.stangeland. Nyt hennes vakre sitater og bilder der.