Gjennom riktig valg av fargepalett kan vi ikke bare skape personlige rom, vi kan også fremheve møbler og eiendeler som vi har et spesielt nært forhold til.

Slå an en romantisk tone

Naturtre kommer virkelig til sin rett i kombinasjon med en palett av jordnære grønntoner.

«Den nye romantikken handler om å se på ting med nye øyne og gi dem nytt liv ved hjelp av fantasien», sier Louise Tod, overordnet fargedesigner ved Global Aesthetic Center. «Og den riktige fargebakgrunnen kan virkelig puste liv i gamle gjenstander.»

Enten du har en kjær, antikk kommode eller en unik stol fra en bruktbutikk, kan du tenke gjennom hvordan du kan bruke veggene til å fremheve dem. «Naturtre kommer virkelig til sin rett i kombinasjon med en palett av jordnære grønntoner», sier Louise.

Hvilke farger?

Intense Valence

Fortell en historie

Kombinasjonen av dype farger med iøynefallende interiørelementer gir et rom fullt av historier.

Iøynefallende møbler kan få en enda større og dyptgående effekt hvis du bruker den til å vise frem et sammensatt utvalg tilbehør. Planter, stearinlys, bilder og personlige skatter forteller videre på historien du maler i de ulike rommene. Hver enkelt gjenstand kan være begynnelsen på en samtale, noe som gir det ferdige rommet en ekstra dimensjon.

Variert, men ikke for mye

Finn den riktige fargekombinasjonen for å gi hjemmet et fascinerende og romantisk preg, uten at det blir overveldende.

Uvanlige og unike gjenstander kan gi et rom et fascinerende og romantisk preg, men husk på balansen. «Du vil ha akkurat nok bohemelementer, uten at det blir overveldende», forklarer Louise.

Variert og sammensett kan lett gli over i det eksentriske, så prøv å tenke helhetlig, og bruke tilbehør og større møbler på en smart måte, slik at det blir interessant uten å være overveldende.

Hvilke farger?

Restful Le Mans

Finn balansen

Bruk enkle, håndmalte motiver for å velge ut enkeltfarger i romdesignen.

Ved å bruke antikviteter eller arvede møbler kan man gi en følelse av tyngde. Dermed kan man godt legge til noen innslag av klare farger for å gi veggene litt liv og balanse. Prøv deg frem med enkle, håndmalte motiver med enkeltfarger fra noen av gjenstandene i rommet. Bruk av planter kan også gjøre at svært ulike elementer henger bedre sammen – tenk på planter som tilbehør som skal passe inn i helheten.

Hvilke farger?

Misty Fontaine
Intense Valence
Dark Toulouse
Denim Drift
Dark Versailles

Finn romantikken

Last ned Nordsjö Visualizer-appen for å få et glimt av hvordan disse dype, autentiske fargene kommer til å se ut i hjemmet ditt.