Det er ikke bare hjemmene våre som er blitt mer åpne enn noensinne – med åpne kjøkkenløsninger, sovehemser, balkonger og takvinduer eller vinterhager som gjør ute til inne – det samme gjelder familiene våre. Før var rollene og områdene strengt adskilte, nå bidrar vi alle til å skape hjemmet vårt.

Alle har sin mening

Resultatet? Alle familiemedlemmene bruker hjemmet sammen, men alle har også sine egne tanker om hvordan det skal se ut. I stedet for å la dette være en utfordring, kan du se på det som en mulighet. Finn en interiørløsning som gjenspeiler de ulike personlighetene i hjemmet ditt.

Kunsten å bo sammen

«For å bo sammen på en god måte må man være åpen for de andres perspektiver», sier Marieke van der Bruggen, Senior Colour Manager for Nordsjö. «Fellesområder fungerer best når de formidler en positiv, åpen og lett stemning. Farger er det viktigste verktøyet for å skape et slikt område.»

Vær dristig på nøytral grunn

Hvis du spør folk hva som er yndlingsfargen deres, er det som regel en sterk farge: en av primærfargene, eller kanskje knallrosa eller en fyldig purpurtone? «Slike farger engasjerer oss», sier Marieke. «Ved å begynne med en nøytral grunnfarge, som skifergrått, kremhvitt, lys lilla eller Denim Drift, kan du bruke alle yndlingsfargene som kontraster.»

Hvilke farger?
Denim Drift

Lek med former

Uventede geometriske former i kontrastfarger gir energi til et område.

«Mens fondvegger gir rommet et stort fokuspunkt, kan du også prøve mer lekne fargeinnslag, som å male vinduskarmen i en sterk farge – jeg valgte energisk solskinnsgult – eller uventende små geometriske former – jeg prøvde å oppnå en subtil to-tone-effekt med gråblå sirkler på en bleklilla vegg med en vinduskarm.»

Hvilke farger?
Denim Drift og Restful Montrouge

Gjør det sammen

Sirkler med maling i ulike farger er en flott måte å skape fokus på en vegg på.

I fellesområder kan alle være aktive deltakere. «Prøv å lage en fokusvegg med sirkler i komplementære farger – jeg valgte en palett som spenner fra lysebeige og grått via oker og lakserosa til rosenrødt og knallgult – der hvert familiemedlem maler hver sin farge», foreslår Marieke. «Sirklene trenger ikke være helt perfekt runde, det er sånt som gjør hjemmet deres unikt.»

Hvilke farger?
Clear Le Havre, Restful Sarcelles, G4.50.75 Restful Antibes, B6.40.50 og Intense Grasse

En litt annerledes fondvegg

En stripete fokusvegg der klar gult står i kontrast med mer dempede nyanser.

De fleste fondvegger har én farge som står i kontrast til den lyse, nøytrale grunnfargen på de andre veggene, men det finnes mange flere muligheter. «Ved å bruke ulike nyanser kan du få en svært iøynefallende effekt. Hva med å bruke dristige striper i ulike farger, for å gi maksimalt med energi, eller gradvis gå over fra kontrastfargen til grunnfargen, slik at du får en beroligende solnedgangseffekt?

Hvilke farger?
G4.50.75, Restful Montrouge, Soft Montrouge, Restful Sarcelles og Clear Le Havre

Utvalgte farger