En lys palett med elfenbenshvite farger kan danne et perfekt grunnlag for å fremheve de personlige detaljene i rommene. «Vi kaller det de små gleders poesi», sier Willeke Jongejan, overordnet fargedesigner ved Global Aesthetic Center. «En ny type livsstil og forbrukerkultur er på vei inn: I stedet for stadig å anskaffe seg nye produkter, vektlegger folk i stedet å kjøpe færre og bedre ting.»

Prøv deg frem med overflater for å gi en ekstra dimensjon

Nøytrale grunnfarger fremhever og definerer gjenstandene i rommet.

Denne veldig neddempede fargepaletten gir deg samtidig muligheten til å prøve deg frem med ulike overflater og materialer. «Når du velger hvilke gjenstander som du skal ta med, kan du vurdere å bruke de med glans i», sier Willeke. Bilderammer, glass og andre skinnende gjenstander tiltrekker seg oppmerksomhet. Du kan også myke opp rommet med bruk av naturmaterialer og fargeinnslag i møblene du velger.

Hvilke farger?
Misty Roubaix, Restful Calais, Bright Calais og Light Dijon

Ta i bruk subtil «stille design»

Teksturer og elfenbenshvite fargetoner kan gi hjemmet ditt et stilig og fredelig preg.

«Denne diskrete og dempede interiørfilosofien kan beskrives som 'stille design'», sier Willeke. «Den subtile blandingen av teksturer, overflater og elfenbenshvite fargetoner gir lag på lag med subtil variasjon, og variasjonen blir større jo mer du utforsker den.» Ved å myke opp den strenge, industrielle minimalismen kan du skape et hvitt lerret som du kan gjøre mer personlig med eiendelene dine.

Hvilke farger?
Light Toulouse og Restful Calais

Et hjem å bo i

Mal med lyset ved å tenke gjennom hvordan fargepaletten fungerer i solskinn og skygge.

Husk at det du prøver å gjøre, er å gi et lett inntrykk – på alle måter. Rommet skal ha en lett og munter stemning, og gjenspeile og reflektere lyset rundt i rommet. Når du skal velge hvilke minnegjenstander du vil ta med, kan du prøve å velge ting med ulike overflater – fascinerende og taktile gjenstander som hever rommet.

Det handler om å la dine personlige erfaringer og minner preget hjemmet, men det skal likevel føles moderne, luftig og fremsynt. Du kan gi interiøret en moderne vri ved å legge til et felt i en mørkere fargetone, som denimgrå. Dette er årets farge for 2017, og den gir veggen et subtilt blikkfang.

Hvilke farger?
Denim Drift og Light Toulouse

Finn en nøytral grunnfarge

Last ned Nordsjö Visualizer-appen for å se hvordan en neddempet palett kan heve hjemmet ditt.

Utvalgte farger