«Jeg synes jeg er ganske flink med design, men jeg vil at interiøret mitt ser enda mer profesjonelt ut. Har du noen tips?»

Nesten en fjerdedel av oss synes at vi har god smak når det gjelder å pusse opp i hjemmet, ifølge en undersøkelse fra Nordsjö. Men det er ikke alltid like enkelt å skulle bruke den gode smaken til å utvikle en komplett fargepalett.

Interiørdesigner Rebecca Davies {*} deler sine beste innsidetips – for å gi deg kunnskapen og verktøyene du trenger for å pusse opp som proffene.

{*Rebecca Davies er en British interiørdesigner}.

Du kan finne de perfekte fargene og malingene ved å dra til nærmeste Nordsjö-forhandler. De ansatte har stor kompetanse på området, og kan hjelpe deg å finne farger som har passer deg i tråd med dine egne ønsker.

Et godt konsept er som en god oppskrift – hvis du bare holder deg til den, har du kommet langt. Det du er ute etter, er et bilde eller en bildesamling som du kan bruke til å finne resten av paletten.

1. Finn et konsept

Et godt konsept er som en god oppskrift – hvis du bare holder deg til den, har du kommet langt. Det du er ute etter, er et bilde eller en bildesamling som du kan bruke til å finne resten av stilen. Det kan være et bilde du har revet ut av et interiørmagasin, eller kanskje et bilde du selv har tatt av yndlingsrestauranten din eller et minneverdig hotell. Eller funnet på Pinterest eller sett på Instagram.

Det viktigste er at konseptbildet inneholder den perfekte blandingen av farge, tekstur og form, som du så gjenskaper så nøyaktig som mulig. Jo bedre konseptet er, jo bedre blir den endelige fargepaletten.

Se etter malinger, stoffer og møbler som gjenspeiler fargene, formene og overflatene fra konseptbildene.

2. Finn frem til de perfekte fargene

Finn maling, stoff og møbler som gjenspeiler fargenyansene, formene og overflatene fra konseptbildene. Nettsiden vår www.nordsjo.no er et godt utgangspunkt, og du kan ta bildene med deg når du kjøper malingen, for å forklare hva du er ute etter.

Du kan finne de perfekte fargene og malingene ved å dra til nærmeste Nordsjö-forhandler. De ansatte der har stor kompetanse på området, og kan hjelpe deg å finne farger som har nøyaktig samme nyanser.

Et moodboard er en slags miniatyrversjon av det ferdige rommet. Her har du sjansen til å se hvordan alle fargene og overflatene kommer til å fungere sammen, og å gjøre noen siste endringer før du bestemmer deg for den endelige fargepaletten.

3. Lag et moodboard

Et moodboard er en slags miniatyrversjon av det ferdige rommet. Her har du sjansen til å se hvordan alle fargene og overflatene kommer til å fungere sammen, og å gjøre noen siste endringer før du bestemmer deg for den endelige fargepaletten.

Moodboardet bør inneholde farge- og stoffprøver, bilder av lekkert tilbehør eller møbler, og prøver av eventuelt treverk, fliser eller andre overflater du kanskje skal bruke.

Når det gjelder maling, kan det være lurt å ta med seg en prøveboks og prøve den ut på veggen sammen med moodboardet, siden fargen kan variere avhengig av belysningen i rommet, og lysinnfall gjennom hele dagen.

Sliter du fortsatt med å se for deg hvordan fargen vil se ut i rommet? Bruk Nordsjö Visualizer-appen for å få et umiddelbart og digitalt inntrykk av hvordan veggene kommer til å se ut når den er malt.

Er du usikker på hvor mye maling du skal bestille? Bruk Nordsjös malingskalkulator til å regne ut den nøyaktige mengden du trenger for å dekke så mye som mulig, uten at du får mye maling til overs.

4. Bestill maling

Når du er helt fornøyd med fargepaletten, er det tid for handling. Finn forhandler

Er du usikker på hvor mye maling du skal bestille? Bruk Nordsjös malingskalkulator til å regne ut den nøyaktige mengden du trenger for å dekke så mye som mulig, uten at du får mye maling til overs.

Veggene dine danner bakteppet for hele paletten, og det å få veggen riktig, er ofte alt som skal til for å heve stilen fra amatør- til profesjonelt nivå.

5. Sett i gang med oppussingen

Dette er den morsomme delen, der du får uttelling for alt det harde arbeidet. Ikke glem å ta med noen designdetaljer til slutt, som belysning og friske blomster i vaser.

Enten du leier noen til å male for deg eller gjør det selv, kan det være lurt å male veggene først. De danner tross alt bakgrunn for hele fargepaletten, og å få overflaten riktig er ofte det som skal til for å heve stilen.

Tips

Du kan sørge for at du holder deg til den opprinnelige fargepaletten ved å klippe ut bilder og henge dem på en vegg eller tavle, slik at du kan bruke dem som referanse i alle stadier av prosessen.