Du trenger ikke bytte ut alle de gamle møblene dine selv om du vil innrede hjemmet i en ny stil. Selv slitte, gamle gjenstander kan gjenopplives gjennom smart bruk av maling, slik at du kan få dem akkurat slik du selv vil.

«Det handler om å bruke farge på uventede måter», forklarer Louise Tod, overordnet fargedesigner ved Global Aesthetic Center. «Det kan være et møbel fra en bruktbutikk som du gir nytt liv til, eller en gammel stolgruppe som du maler om og gjør til fokuspunktet i rommet.»

Hvilke farger?

Intense Valence
Misty Montrouge
Denim Drift

En smart og rimelig måte å overraske på

En dyp og rik fargetone passer perfekt for å vise frem antikviteter.

Bruk av brukte møbler eller møbler du allerede har, er en rimelig, bærekraftig og kreativ løsning, og det er også utrolig enkelt. Ikke bare er det effektivt, siden du slipper å kvitte deg med gamle møbler, men du kan også få unike møbler til en brøkdel av det du hadde betalt for nye. I tillegg til antikvitetsforhandlere og -markeder kan du kikke på loppemarkeder i området der du bor.

Hvilke farger?

Dark Lyon

Forny møblene dine

Vegger med to farger og ommalte gamle møbler kan gi hjemmet et lekent, og samtidig stilig preg.

Ved å male møblene kan du på en smart måte innrede ulike rom i hjemmet i ton-i-ton-stil. Det er også en enkel måte å forvandle umoderne møbler på. Et slitt småbord i en sterk farge gir interiøret en morsom og moderne vri.

Hvilke farger?

Dark Lyon
Restful Paris

Helt naturlig

Gjør et rom fullt av planter enda mer stemningsfullt ved å bruke en variert palett med grønnfarger.

«En av de flotte tingene med denne stilen er at du bruker materialer som ikke nødvendigvis er dyre eller veldig bearbeidet», sier Louise. Det er også en smart måte å gi hjemmet ditt et trendy, naturlig preg på ved hjelp av gjenstander som du kanskje har oversett. «Materialer som bambus og flettverk har et bohemsk anstrøk, men brukes også i hypermoderne design», forklarer Louise.

Og du trenger ikke stoppe der. Prøv å tilføre noen planter for å gi et mykere inntrykk, og sett dem gjerne på oppsirkulerte bord eller plasser dem strategisk på ommalte trestoler. «Det handler om hva planter kan tilføre, både følelsesmessig og fysisk», legger Louise til. «De skaper et bedre miljø, og de gir ro i sinnet.»

Hvilke farger?

Dark Toulouse

Gi interiøret nytt liv

Last ned Nordsjö Visualizer-appen for å finne veggfargene som står perfekt til de gamle, nye møblene.