«Hvordan skaper jeg et luksuriøst soverom uten å måtte betale tilsvarende?»

Ifølge vår eksklusive globale undersøkelse sier 37 % av selveiere at soverommet er deres topprioritet for oppussing når de flytter til et nytt hjem.

Det er ikke til å undres over at våre soverom er så viktige for oss – vi tilbringer tross alt nesten halvparten av døgnet i dem. Men soverom er ikke bare rom for å sove i. De er også et fristed hvor vi kan gå for å slappe av og legge fra oss dagens bekymringer.

Heldigvis trenger du ikke bruke en formue på designermøbler og overdådige tekstiler for å skape hotell-stemning. Et strøk med maling kan være alt som skal til for å forvandle et soverom til et glamorøst fristed.

Slik går du frem for å oppnå dette:

Dype fargetoner fra juveler tilfører en følelse av eksotisk dekadanse til fargekombinasjonene. Prøv å etterligne dybden og fargen i edelstenene ved å blande matt og blank farge.

1) Juvelfarger

Dype juvelfarger tilfører eksotisk dekadanse til rommet. Bruk dem på veggene ved å male med en matt maling for en vakker, myk effekt, eller sats på blank overflate på et sminkebord eller en stol for å skape glitrende detaljer.

Ta nattehimmelen inn og mal veggene dine i mørkeste blått for et stemningsfullt, mystisk soverom som også er inviterende og koselig å sove i.

2) Midnattsblå

Hent inspirasjon fra nattehimmelen og mal veggene dine i mørkeste blått for et stemningsfullt, mystisk soverom som er beroligende og koselig. Kombiner med møbler som reflektere lyset i rommet. Det vil øke den glamorøse stemningen.

Bleke, sølvaktige toner skaper en elegant, voksen følelse; kombiner med mørkere farger for et virkningsfullt utseende

3) Sofistikert sølv

Bleke, sølvaktige farger skaper en elegant, voksen stil som kan suppleres med tilbehør i nesten hvilken som helst annen farge. Mal veggen bak hodegjerdet i en mørkere farge.

Velg dype, bærfargede rødtoner i soverommet – de er neddempede nok til å være fredfullle men fyldige nok til å gi et spennende inntrykk

4) Fyldig rødt

Rødt tilfører drama i et rom. I et soverom er det en god ide å satse på dype, bærfargede farger som er neddempet nok til å fremstå som ferdfulle, men fyldige nok til å gjøre et inntrykk.

Bleke, sølvaktige nyanser skaper en elegant, voksen stemning og kan suppleres med tilbehør i nesten hvilken som helst andre farger.

5) Moderne monokromt

Med bruk av svart og hvitt sammen får du et grafisk utseende. Velg en av dem på treverket og den andre på veggene for å oppnå et flott utseende. Vil du eksperimentere, hvorfor ikke prøve ut forskjellige malingseffekter? Striper eller en fargegradering (ombre) fra svart til hvitt vil gi rommet et moderne utseende.

Tips

Kombiner hvitt sengetøy med tykke pledd og fløyelsputer for prikken over i-en og få et soverom i luksuriøs hotellstil til en overkommelig pris.