«Jeg vil gjerne male rommet mitt i en lys farge men kan ikke bestemme meg for hvilken. Hvor kan jeg se etter ideer?»

Ifølge vår eksklusive globale rundspørring sier rundt 33 % av huseiere at de liker å male med lyse farger.
Hvis du nettopp har flyttet, vil dristige fargetoner være en fantastisk måte å sette ditt eget personlige stempel på ditt nye krypinn. Men hvilke farger skal du velge?

Én huseiers fargetips

Når Catherine Dawson flyttet inn i sin nye leilighet strevde hun med å velge den rette fargen for stueveggene – inntil øynene falt på et fotografi på kjøleskapdøren.

«Det var fra en nylig ferie i Irland,» forklarer hun. «Det viste meg i forgrunnen med mengder av vakre grønne åssider som bølget seg mot horisonten bak meg.»

«Jeg bestemte at en tilsvarende nyanse av grønt ville se flott ut i min egen stue og jeg fant den perfekte malingen i Nordsjös Ambiance-serie. Det er en praktfull grønnfarge kalt Restful Fontaine fra fargekartet Style By Ambiance, og jeg bare elsker fargen. Rommet føles så friskt og inviterende nå.»

Fem steder du finner fargeideer

Så snart du begynner å tenke på det vil du finne fargeinspirasjon overalt du ser. Her er enkelte mer dristige og vakre farger du kan stjele fra de tingene du ser rundt deg.

Tilfør energi inn i rommet med tropiske grønnfarger brutt opp med lyse aksentfarger.

1) Naturen

Enten det er en skog hvor du liker å gå turer, din lokale park eller bare en plante i vindusposten din, har naturen mengder av inspirasjon å tilby. En sikker mate å tilføre energi i et rom er å tilføre tropiske grønnfarger med livlige rosafarger eller bleke ferskenfarger.

Skap en frisk, urban fargepalett med tilskudd av neon sammen med en elegant gråfarge, eller hent inspirasjon fra storbyens skyline ved solnedgang. det gir en varm, avslappet atmosfære.

2) Urban storby

Storbyer myldrer av fargeideer som kan kopieres. Skap en skarp, urban fargepalett sammen med neon og en elegant gråfarge, eller hent inspirasjon fra storbyens skyline ved solnedgang for en varm, tilbakelent atmosfære.

Skap en frihetsfølelse ved å male veggene i lystige strandinspirerte farger.

3) En strandferie

Ta med deg feriefølelsen ved å male veggene i lystige strandinspirerte farger. Sandgult og havblått ser flott ut sammen og maner frem den oppkvikkende atmosfæren fra kysten.

Bruk egne klenodier som utgangspunkt for din fargepalett.

4) Et verdsatt klenodium

Dette kan være et maleri av din favorittkunstner, et fargerikt ornament eller en suvenir du har tatt med hjem fra en ferietur. Bruk ditt høyt verdsatte klenodium som utgangspunkt for din fargepalett.

Din røde kjole eller blå favorittskjorte kan være nøkkelen til din planlegging av innredningen og interiøret.

5) Din garderobe

Din lille røde kjole eller blå favorittskjorte kan være nøkkelen til din fargepalett for interiøret. Hvis du liker fargen men er bekymret for at det blir litt mye på veggene dine, kan du bare male en av veggene – for eksempel bak et hodegjerde – eller bruke den som fargen til vinduskarmene eller på et møbel.

Topptips

Strever du fortsatt med å velge dine farger? Bruk Nordsjö visualiserings-app for å få hjelp til å gjøre det perfekte valget og få en sniktitt på hvordan rommet vil se ut så snart det er malt.