«Jeg er bekymret for søvnløse netter når babyen kommer. Kan dere anbefale noen fargepaletter som kan gjøre det lettere for babyen å sove?»

Avslappende og beroligende – dette er de to effektene vordende foreldre aller helst ønsker å oppnå når de innreder barnerommet, ifølge en undersøkelse som Nordsjö nylig har foretatt.

En beroligende fargepalett kan gjøre underverker for hele familien. For hvis babyen sover søtt, kan du gjøre det samme.

Prøv å male veggene på barnerommet i disse beroligende fargetonene, som hjelper babyen å finne søvnen.

Fargen blå har en beroligende virkning på kroppen, og kan til og med senke blodtrykket. Dette er gode nyheter for foreldre som sliter med å gi babyen gode soverutiner.

Lyseblå

Fargen blå har en beroligende virkning på kroppen, og kan til og med senke blodtrykket. Dette er gode nyheter for deg som sliter med å gi babyen gode soverutiner.

Bruk en lys variant med varme undertoner, slik at rommet har en nedtonet, men ikke nedkjølt atmosfære.

Hvilke farger?

Soft Dijon

Fargen mintgrønn er både myk og frisk, og passer derfor perfekt til barnerommet – den er mild nok til at babyen kan sovne til den, men stimulerende nok til å holde deg gående de nettene der barnet rett og slett ikke finner ro.

Mintgrønn

Mintgrønn anses ofte som den aller fredeligste fargen, og er et populært valg til soverommet – spesielt de lysere variantene.

Fargen mintgrønn er både myk og frisk, og passer derfor perfekt til barnerommet – den er mild nok til at babyen kan sovne til den, men stimulerende nok til å holde deg gående de nettene der barnet rett og slett ikke finner ro.

Hvilke farger?

Restful Dijon

Grå virker kanskje som en utradisjonell eller kjedelig farge å bruke på barnerommet, men den kan være overraskende mild. Bruk lag på lag av ulike gråtoner på vegger, treverk, møbler og tilbehør.

Lys grå

Grå virker kanskje som en utradisjonell eller kjedelig farge å bruke på barnerommet, men den kan være overraskende mild. Bruk lag på lag av ulike gråtoner på vegger, treverk, møbler og tilbehør, og husk å variere teksturen – fra matt veggmaling til lodne ulltepper.

Hvilke farger?

Restful Le Havre

Syrin skaper en koselig og trygg følelse som kan overtale selv de livligste babyer til å ta en lur.

Varm syrin

Syrin skaper en koselig og trygg følelse som kan overtale selv de livligste babyer til å ta seg en lur.

Velg en varm, tiltalende tone som ikke er for sterk, og kombiner den med grågrønn hvis du vil ha en ekstra avslappende palett.

Hvilke farger?

Misty Montrouge
Mistry Fontaine

Tips

Hvis du vil ha et ekstra koselig preg, kan du prøve å male en fokusvegg i en dypere versjon av samme farge. Bare pass på at du bruker dempede fargetoner, slik at paletten ikke blir for tung eller overstimulerende.

Få stilen med disse fargene:

S1.05.81
H3.04.72
Y7.03.63
H9.09.69

Utvalgte farger