«Min partner/kjæreste/ektefelle og jeg har totalt forskjellig innredningssmak. Hvordan kan vi bli enige om en fargepalett?»

Ifølge vår globale undersøkelse er det nesten én av 10 som utsetter malearbeider når de flytter inn i et nytt hus av en enkelt grunn: de kan bare ikke bli enige med sine partnere om hvilke farger de skal velge.

«Å flytte inn sammen er en spennende tid men ikke uten sine stressfaktorer,» sier klinisk psykolog Corinne Usher. «Hele omveltningen ved en flytting gjør det til en svært følelsesladet periode og forventningene er høye, noe som innebærer at uenigheter om innredning og designavgjørelser kan eskalere ut av alle proporsjoner.»

Hvis du og din kjære krangler om fargevalg, ta en timeout og les gjennom Corinnes eksperttips som kan være til hjelp for å oppnå innredningslykke og hjemlig lykksalighet.

Først starter du med nedlasting av Nordsjös Visualiserings-app.

1) Mal de enkle rommene først

Lag en oversikt over alle rommene dere trenger å treffe avgjørelser om. Er noen av dem lettere å avgjøre enn andre? I så fall, start med dem.

Tenk på rommets størrelse, gulvtype, hvilke møbler dere ønsker å ha i rommet og eventuelle kontrastfarger dere har som vil passe inn.

2) Vær praktisk i de valgene dere gjør

Tenk på rommets størrelse, gulvtype, hvilke møbler dere ønsker å ha i rommet og eventuelle kontrastfarger dere har som vil passe inn. Hvis dere lar disse faktorene være veiledende, vil dere begrense det antall avgjørelser dere må foreta basert på personlige preferanser.

3) Sørg for at dere begge får lagt frem hver deres syn

Hvis dere er altfor opptatt med å snakke over hverandre, vil dere kunne overse at dere faktisk kan ha flere fargepreferanser til felles enn dere tror.

4) Gi fargene karakterer fra 1 til 10

Hvis dere har vidt forskjellige syn, kan det å karaktersette fargene dere liker fra en til ti virkelig være til nytte. Hvis din partner setter en vesentlig høyere karakter på en farge enn hva du gjør, kan du kanskje gi etter på dette området mot at du får bestemme i et annet rom?

5) Tenk på fargeintensitet

Hvis dere ikke kan inngå kompromiss om selve fargen, kanskje dere kan bli enig om egenskapene til en bestemt farge. For eksempel, om du ikke liker en klar oransje farge på veggene, hva med en mer avdempet terrakotta-nyanse?

Hvis en av dere har vanskelig for å forestille seg hvordan en farge vil ta seg ut på veggene, prøv den ut før dere kjøper noe med vår hendige Nordsjö Visualiserings-app.

6) Ikke vær redd for å eksperimentere

Hvis en av dere har problemer med å se for seg hvordan en farge vil ta seg ut på veggene, prøv den ut før dere kjøper noe med den hendige Nordsjö Visualiserings-appen. Denne vil hjelpe dere til å se hvordan ulike farger vil ta seg ut ved et enkelt tastetrykk – og forhåpentligvis være til hjelp for å ta en avgjørelse!

Tips

Sats på grått – fargen er svært versatil og fungerer like bra i klassiske og i moderne settinger. Bekymret for om grått vil virke litt kjedelig? Sprit den opp med en lys aksentfarge, som for eksempel okergult.