«Vi har ikke mye penger igjen etter å ha flyttet men vi ønsker oss virkelig en stue hvor familien kan tilbringe tid sammen. Hvilke muligheter har vi?»

Å flytte kan være dyrt, og det kan være lite penger til overs for å gjøre i stand den nye kåken. Men de fleste nyflyttere klør etter å få pusset opp med en gang, spesielt hvis de har en familie som skal finne seg til rette på den nye plassen.

Ifølge vår globale undersøkelse sier 60 % av folk at stuen er øverst på listen over ting som skal gjøres når de flytter. Vi gir deg her seks forslag til å hjelpe deg med å skape et rom for hele familien, ved hjelp av enkle og overkommelige malingsideer.

Du kan male én farge på veggen bak sofaen, og deretter velger du en farge til veggen rundt vinduene og en annen for alkoven.

1) Velg fargeblokking

Har du ikke råd til å male hele rommet? Prøv fargeblokking i stedet. Du kan male én farge på veggen bak sofaen, og deretter velge ut en farge for veggene rundt vinduene. Ulike fargenyanser av orange og rosa eller blågrønt fungerer svært bra som komplementærfarge.

Dette er en morsom måte å tilsette litt liv i et ellers fargeløst og hvitt rom. Sats på dristige farger på dørkarmene og mal deretter døren i en komplementærfarge.

3) Fokuser på karmene

Mal møbler, hyller og dørkarmer i en annen farge enn veggen. Sats på en mørkere nyanse på karmene enn på veggene og rommet vil føles større.

Satser du på en mørkere fargenyanse på karmene enn på veggene, vil du få en ekstra bonus av at du får rommet til å føles større.

2) Mal døren i en kontrastfarge

Dette er en morsom måte å tilføre litt liv inn i et enkelt hvitt rom. Sats på dristige farger på dørkarmene og mal deretter døren i en komplementærfarge – for eksempel, en blå karm med en oransje dør, eller en indigoblå karm med en gul dør. Ungene vil elske de klare fargene og kostnadene holdes nede ettersom du ikke har så stor flate som skal males.

Hvis du liker en bestemt farge men ikke kan bruke den på veggene, så kan du skape noe av samme effekt ved å heller male møbler, hyller og dørkarmer.

4) Liv opp bokhyllene dine

Har du innebygde bokshyller eller åpne hyller kan du male de i en frisk farge for å bringe liv inn i stuen din. Du kan til og med male hver enkelt hylle i ulike farger for å få en regnbueeffekt. Fullfør med å sortere bøkene etter farger.

Hvis du har behov for ro og hvile, vil bleke grønnfarger og fiolett skape en beroligende stemning

5) Sats på glade fargenyanser

Farger kan virkelig løfte sinnsstemningen din. Klare fargenyanser har den mest energigivende effekten, spesielt hvis du satser på varme toner som gulfarger og oransje. Hvis du har behov for litt ro etter en stressende flytting, vil bleke grønnfarger og fiolette farger skape en beroligende stemning.

Tips

Bruk enkelt og billig tilbehør, som småputer, fargerik keramikk eller malte billedrammer, for å fremheve fargen i rommet.

Utvalgte farger