«Vi har ikke lyst til å bruke de vanlige rosa- og blåfargene på barnerommet, men vi vet ikke hvor vi skal begynne. Har dere noen alternative forslag?»

Barnerommet er en fantastisk anledning til å slå seg litt løs med interiørideene, og det å leke seg litt med farger er en fin begynnelse.

Ekspertene våre har valgt fem inspirerende fargekombinasjoner som garantert setter fantasien i sving.

Sitrusfarger er varme og fyrrige, og gir et utrolig sterkt inntrykk når de kombineres med dempede og kjølige nøytrale farger. Her snakker vi om saftige nyanser som appelsinoransje, kiwigrønn og blodappelsinrød.

En smak av sitrusfrukter

Sitrusfarger er varme og fyrrige, og gir et utrolig sterkt inntrykk når de kombineres med dempede og kjølige nøytrale farger. Her snakker vi om saftige nyanser som appelsinoransje, kiwigrønn og blodappelsinrød.

Selv i små doser skaper disse klare fargene en ung og energisk atmosfære – helt perfekt for den lille personen som skal bo der.

Hvis du ikke er vant til å bruke dristige farger, kan du jo prøve deg frem med Nordsjö Visualizer-appen først? Les hvordan du gjør det

Appen gir deg et inntrykk av hvordan rommet kommer til å se ut når det er ferdig malt, og den er svært enkel å bruke. Bare hold telefonen eller nettbrettet opp mot veggen du vil male, velg en farge fra Nordsjös malepalett, og trykk på skjermen, så vises fargen på veggen.

Hvorfor ikke male veggene grønne og taket blått, slik vi møter fargene i naturen?

Inspirert av naturen

Før i tiden var det uhørt å kombinere grønn og blå, men den tiden er forbi! Gressgrønn og himmelblå er ikke bare en deilig kombinasjon som vi også finner i naturen, men det er også beroligende farger som skaper en fredelig atmosfære for babyen.

Fargekombinasjonen gir en vakker kontrast, siden blå gir en åpen og fri romfølelse, mens grønntoner gir dybde og varme.

Hvorfor ikke male veggene grønne og taket blått, slik vi møter fargene i naturen?

Rosa er fremdeles førstevalget for mange foreldre som venter en jente, men hvis du vil velge noe mer utradisjonelt, kan du kombinere knallrosa med turkis.

Rosa møter turkis

Rosa er fremdeles førstevalget for mange foreldre som venter en jente, men hvis du vil velge noe mer utradisjonelt, kan du kombinere knallrosa med turkis? Sammensetningen kan kanskje virke veldig dristig, men når den brukes med varsomhet, er den overraskende tiltalende.

Hvis du vil ha en «preppy» stil, kan du kombinere smaragdgrønn med dempet rosa, som rosenrød eller gammelrosa. Vil du være djervere? Mal tak og vegger i mosegrønt, med én vegg i en intens rosaaktig farge, som fuksia eller orkidélilla.

Gi den livlige og oppmuntrende fargen akvamarin et mer urbant preg ved å kombinere den med varm, dempet grønn.

Urban miks

Gi den livlige og oppmuntrende fargen akvamarin et mer urbant preg ved å kombinere den med varm, dempet grønn. Denne moderne fargekombinasjonen er perfekt for foreldre som ikke vil vite kjønnet på barnet før fødselen, eller som vil ha et barnerom med et tidløst preg.

Kombinert med møbler i naturfarger, som brun og hvit, gir dette et rom der det er lett å bo, og som også er tidløst.

Gi pastellfarger et mer moderne preg ved å kombinere dem med en dempet brunfarge. Når du velger pastellnyanse, kan du tenke på sukkertøyfarger, som lyserosa, sitrongul og blåbærblå.

Sukkersøtt

Gi pastellfarger et mer moderne preg ved å kombinere dem med en dempet brunfarge. Når du velger pastellnyanse, kan du tenke på sukkertøyfarger, som lyserosa, sitrongul og blåbærblå. For seg selv kan disse sjatteringene gjerne se litt sukkersøte ut, men kombinert med varme, nøytrale farger, som mokka, sjokoladebrun eller cafe latte, får de et moderne, sofistikert preg.

Sukkertøyfargede pasteller passer også veldig godt sammen med massevis av hvite og varme trefarger, som eik og annet treverk.

Tips

Hvis du sliter med å velge farger, kan du jo velge et tema til barnerommet, og så bruke de fargene som passer naturlig til temaet? Hvis du for eksempel velger et skogstema, bruker du grønn maling, mens gult og blått passer bra til et kysttema.

Vi du teste vår Nye app? Den er gratis og du finner den her: Last ned fra App Store
Last ned fra Google Play

Utvalgte farger