Nå har kontoret blitt mobilt. Vi tar med oss arbeidet vårt overalt, og skillet mellom arbeid og fritid er mer utvisket enn noensinne. For de fleste av oss er den bærbare PC-en et mobilt kontor. Samtidig er det ikke alle som har plass til å sette av et helt rom til arbeid – så hvordan kan du skape et definert arbeidsområde på liten plass?

Smart utnyttelse av liten plass – fire enkle trinn

Velg et spisebord som også kan brukes som arbeidsbord.

Et rom kan bli mye mer dynamisk enn det førsteinntrykket tilsier. Utgangspunktet er fire vegger, tak og gulv - men med fantasi og riktige verktøy kan de bli så mye mer. Marieke Wielinga, fargedesigner for Nordsjö & AkzoNobel, forklarer: «Når man bor på liten plass, må man tilpasse seg. Prøv å velge bord og stoler er like behagelige til arbeid som til måltidene, samt god belysning som gjør det lett å lese.»

Vær kreativ

Gjør sengen til et flerbruksområde med smarte løsninger.

Hvis du vil få arbeidet gjort uten å måtte stå opp, kan du kjøpe et skrivebordsbrett for å skrive og arbeide på bærbar PC. Det er også viktig å få alle rommene du bruker, til å føles så produktive som mulig ved å velge riktig farge.»

Hvilke farger?
G0.05.45 og Restful Melun

Gjør veggene allsidige med to farger

Definer arbeidsområdet ditt med fargeblokker.

I rom som har flere bruksområder, må stemningen være fleksibel. «Denim Drift, årets farge for 2017, er en gråblå tone som fungerer svært godt som grunnfarge i disse tilfellene», sier Marieke. «Den har et kjølig og raffinert preg som både er elegant og gjør det lett å konsentrere seg om arbeidet. Den kan brukes sammen med kremhvitt eller sevjegrønt på en tofarget vegg, og du kan bryte den opp med innslag av gul oker, dyp rødbrunt eller brent oransje.»

Hvilke farger?
Denim Drift, Restful Melun, Dusky Paris, F6.55.54, Deep Antibes og D9.41.49

Ideer for enkle arbeidsområder

Lag et arbeidsområde som er integrert i en kommode.

«Hvis du vil ha et eget arbeidsbord i stuen, bør det være lett og fritt for rot, gjerne med en liten krakk. Se om du kan bruke smarte oppbevaringsløsninger som hyller med klare kontrastfarger, eller om du kan gjøre arbeidsområdet om til en egen sone ved å legge til en fargeblokk på veggen ved siden av skrivebordet.»

Hvilke farger?
Deep Antibes og Denim Drift

Utvalgte farger