«Jeg er litt redd at barnet mitt kommer til å bli fort lei av barnerommet. Kan dere anbefale fargekombinasjoner som fungerer like bra også når barna blir litt eldre?»

Barna vokser fort. Det ene øyeblikket maler du barnerommet i lyseblått, og før du vet ordet av det, løper smårollingen rundt med fargestifter og har sine helt egne interiørideer.

Ifølge en undersøkelse utført av Nordsjö, innrømmer over en tredjedel av foreldre at de har brukt for mye penger på å innrede barnerommet. Økonomisk sett kan det derfor være lurt å velge en fargepalett som varer.

Disse ni klassiske fargekombinasjonene vokser i takt med barnet ditt.

Grønnblå er en munter farge å male barnerommet i, og den kommer virkelig til sin rett i kombinasjon med varme kontrastfarger, spesielt gul, oransje og rosa.

Favorittfargen blågrønn

Blågrønn er en munter farge å male barnerommet i, og den kommer virkelig til sin rett i kombinasjon med varme kontrastfarger, spesielt gul, oransje og rosa.

Siden den er så allsidig, slipper du å male om hele rommet hvis du vil ha et nytt preg – det holder å bytte ut tilbehøret.

Hvilke farger?

Misty Valence
Dusky Valence

Grå og gul er den ultimate kjønnsnøytrale fargekombinasjonen, og den fungerer like godt på rommet til en tenåring som en baby.

Grå og gul

Dette er den ultimate kjønnsnøytrale fargekombinasjonen, og den fungerer like godt på rommet til en treåring som en baby.

Velger du lyse nyanser, får du et mykt og tiltalende preg. Du kan også øke intensiteten for å gi et skarpere inntrykk som eldre søsken kommer til å like.

Hvilke farger?

Clear Calais
Glowing Grasse

Denne klassiske kombinasjonen fungerer svært bra som en del av en retroinspirert fargepalett, kombinert med røde og blå flagg på en snor.

Rød og blå

Denne klassiske kombinasjonen fungerer svært bra som en del av en retroinspirert fargepalett, kombinert med røde og blå flagg på en snor.

Vegger i en kjølig blåtone blir oppveid av varme, røde kontraster i treverket, møblene og tilbehør. Velg gjerne en blåfarge med litt grått i, slik at den enkelt kan kombineres med andre farger etter som barnet blir eldre.

Hvilke farger?

Misty Melun
Restful Roubaix

En godt sammensatt nøytral fargepalett blir aldri umoderne. Nøkkelen er å gjøre rommet så koselig som mulig ved å bruke lag på lag med ulike teksturer, fra puter med ulltrekk og lodne gulvtepper til trehvite møbler.

Koselige og nøytrale farger

En godt sammensatt nøytral fargepalett blir aldri umoderne. Nøkkelen er å gjøre rommet så koselig som mulig for babyen ved å bruke lag på lag med ulike teksturer, fra puter med ulltrekk og lodne gulvtepper til trehvite møbler.

Hvis du vil ha et ekstra koselig preg, kan du male én eller flere av veggene i en dyp, varm brungrå sjattering.

Hvilke farger?

Shiny Antibes
Soft Dijon

Små innslag av pastellfargene blå, grønn, gul og rosa kan se forfriskende moderne ut, avhengig av hvor mye du bruker.

Pastellinnslag

Pastellfarger trenger ikke være sukkersøtt. Små pastellinnslag av blå, grønn, gul og rosa kan se forfriskende moderne ut, og, avhengig av mengden du bruker, fungerer like godt på gutterom og jenterom.

Prøv å male skuffer, skapdører og listverk i ulike pastellsjatteringer, og kombiner dem med lyse, hvite vegger.

Hvilke farger?

Restful Dijon
Sparkling Calais

Her er en perfekt kombinasjon som er lett å få til. Den gir et luftig og maritimt preg, men fungerer like godt i en byleilighet som i en hytte ved sjøen.

Blå og hvit

Her er en rolig kombinasjon som er lett å få til. Den gir et luftig og maritimt preg, men fungerer like godt i en byleilighet som i en hytte ved sjøen.

Mørkeblå og hvit gir et slående inntrykk, men kan lett bli kjedelig over tid. Velg derfor en beroligende, lys blåfarge som kan brukes på et jenterom.

Hvilke farger?

Restful Dijon
Sparkling Calais

Svart og hvit er kanskje ikke det første man tenker på til barnerom, men det kan være en overraskende leken kombinasjon.

Svart og hvit

Svart/hvitt er kanskje ikke det første man tenker på til barnerom, men det kan være en overraskende leken kombinasjon. Hvis du kun bruker svart og hvit, kan du kombinere med så mange mønstre du vil, og bruke alt fra digre prikker til sebrastriper.

Et morsomt innslag kan være å male en vegg eller garderobedør med maling. Da kan barnet lett legge til noen fargerike kontraster når de begynner å få sine egne yndlingsfarger.

Hvilke farger?

Dazzling Calais
Sparkling Calais

Grønn er drømmefargen for de som vil ha et allsidig soverom. Den er beroligende nok til å gi en god natts søvn, men energisk nok til å gjøre det lettere å konsentrere seg.

Grønt på grønt

Grønn er drømmefargen for de som vil ha et allsidig soverom. Den er beroligende nok til å gi en god natts søvn, men energisk nok til å gjøre det lettere å konsentrere seg – perfekt for barn som lærer seg å snakke.

Bruk lag på lag med ulike sjatteringer av grønt på vegger, listverk og tilbehør, og bruk de mest livlige sjatteringene som kontraster, slik at fargepaletten ikke blir altfor overveldende.

Hvilke farger?

Illuminated Lyon
Illuminated Fontaine

Med en flerfarget palett kan du være trygg på at barnet ditt aldri blir lei av soverommet.

En skinnende regnbue

Med en flerfarget palett kan du være trygg på at babyen, og senere barnet, aldri blir lei av soverommet.

Ved å ta i bruk et stort utvalg farger i interiøret kan du lett gjøre endringer over tid, og legge til eller fjerne farger etter som barnet vokser og smaken forandrer seg.

Hvilke farger?

Glowing Antibes
Illuminated Cognac
Dazzling Toulouse

Tips

Bruk slitesterk maling som kan tørkes av, slik at veggene tåler skrapene og skribleriene som før eller siden dukker opp på alle barnerom.

Få stilen med disse fargene:

ON.00.18
K9.60.43
B6.28.59
R8.50.50

Utvalgte farger