Når vi ser på de fire hovedtemaene bak 2017-paletten, er blå en viktig farge i alle sammen. Det er en farge vi finner igjen i alle aspekter av livet, og når den kombineres med ulike farger, kan den skape en rekke ulike stemninger og følelser – fra det rolige til det energiske.

En allsidig blåfarge til alle rom

Årets farge for 2017, denimgrå, passer godt sammen med andre blåfarger og fargene i naturtre.

Når vi tenker på hjemmet vårt som et fellesområde der vi spiser, sover, ler, gråter og feirer – der vi bor og ofte også arbeider, er det lett å se hvor allsidig blåfargen kan være. Den kan brukes svært subtilt. Denim Drift er lett å kombinere med andre blåtoner eller fargene i naturtre, og den kan også danne en skarp kontrast til gule toner for å gi et livlig preg.

Mer enn bare veggene

Årets farge for 2017, denimgrå, passer godt sammen med andre blåfarger i denne unike kjøkkendesignen.

«Du kan gjøre mer med maling enn å male veggene», forklarer Heleen van Gent, kreativ leder for Global Aesthetic Center. «Ved å male taket kan du på en enkel, men effektiv måte omgi deg med en farge du liker.»

På samme måte kan du ved å male dører eller interiørelementer som skap i komplementærfarger, eller bruke møbler og tekstiler på samme måte, prøve ut nye og uventede kombinasjoner.

Og hvis du ikke har lyst til å bruke blått på en stor vegg kan du selvsagt male detaljer på en fondvegg, eller i nisjer, eller i hyller. På den måten kan du leke med ulike fargepaletter på enkle, men effektive måter.

Bruk fargene Dusky Dijon, Soft Dijon og Dark Le Mans sammen med Denim Drift.

Ta arkitekturen i bruk

Se hvordan denimgrå, årets farge for 2017, kan brukes for å forvandle hjemmet ditt.

Strukturen i rommene i huset kan brukes som veiledning når du skal skape ulike fargesoner. Gelendre, trapper og eksisterende inndelinger i hjemmet kan alle sammen brukes som naturlige avgrensninger når du skal eksperimentere med ulike toner innenfor samme fargepalett. Ikke vær redd for å leke med linjene som allerede finnes i arkitekturen på bygningen.

Bruk fargene Dusky Dijon og Light Paris sammen med Denim Drift.

Ikke vær redd for å gjøre ting for hånd

Ingenting trenger å være helt perfekt. Håndmalte motiver og bevisst røffe overganger mellom ulike nyanser på veggene kan gi et modig og uperfekt preg som hever helheten. «Disse fondveggideene er veldig enkle å gjennomføre», sier Heleen. «Du trenger ikke sjablonger. Det er en leken måte å tilføre rommet litt farge på.»

Finn din blånyanse

Fremdeles litt usikker på om du tør å bruke blått? Last ned appen Nordsjö Visualizer for å få et umiddelbart inntrykk av hvordan du på en oppfinnsom måte kan bruke blånyanser i alle rom i huset.

Utvalgte farger