Hva er monokromt?

Mørk, men likevel sofistikert - den monokrome fargepaletten går aldri av moten. Folk tenker ofte på denne stil som kun svart og hvitt, men «monokrom» beskriver faktisk enhver fargesammensetning som presenterer en farge eller flere nyanser av samme farge.

En av de fantastiske egenskapene med en monokrom fargesammensetning er at den er allsidig, og enkel å endre på eller tilføre over tid.

Velg dine fargenyanser

Skal du pusse opp hele rommet, men allikevel ønsker å beholde eksisterende møbler og interiør? Vi anbefaler å bruke en gjenstand i interiøret som utgangspunkt. Så snart du har bestemt deg for en farge kan du velge ulike fargenyanser i varierende styrke innenfor den samme fargen. Hver fargeprøve representerer seks nyanser av samme farge, hvilket kansksje gjør dette enklere!

Lag kontraster

Dersom du ønsker å lage et kontrastfylt interiør kommer du ikke utenom den klassiske monokrome fargepaletten: ulike toner av svart satt sammen med kritthvit.

Hemmeligheten for å gi denne klassiske kombinasjonen en moderne snert, er å skape stor kontrast mellom de to dominerende nyansene – som i denne sofistikerte stuen; kritthvitt elfenbenshvit og skinnende ibenholt. Den svarte malingen som er malt på veggene og treverket i korridoren bortenfor gjør ikke bare korridoren til et kunstverk, men hjelper også med å fremheve de mørke møblene og tilbehøret i stuen. Det skaper en fantastisk kontrast mellom svart og hvitt.

For å tilføre varme til interiøret kan du legge til lag på lag med myke tekstiler– som strikkede pledd, koselige puter og flossede tepper.

Utvalgte farger