«Å flytte har inspirert meg til å bli mer vågal med min fargepalett, men jeg er fortsatt engstelig for å velge mørkere nyanser»

I vår mye globale undersøkelse har mer enn 33 % av de som har flyttet meldt at de ville elske å bruke lyse farger i sitt nye hjem, mens 13 % svarer at de gjerne ville male veggene svarte!

Å velge farger fra den mørkere enden av fargeskalaen er en rask og enkel måte å sette et personlig preg på ditt nye hjem: å skape en sofistikert stemning uten prislappen for en designerstil.

Men når det dreier seg om å gå til innkjøp av malingen, vil mange av oss vegre oss å bruke mørkere farger da vi er usikre på hvordan vi skal bruke dem.

Her avslører vi noen populære fargemyter og forklarer hvorfor du bør vurdere å gå over til den mørke siden av fargeskalaen:

Enkelte mørkere nyanser – som dype, blekkfargede blåtoner – er faktisk tilbaketrekkende, hvilket innebærer at det tilfører dybde til ditt rom og får det til å føles større og øke romfølelsen

1) Få rommet til å føles større

Det er vanlig å tenke på hvite farger når du prøver å få et lite, mørkt rom til å føles større. Vi er indoktrinert til å tro at mørkere farger vil få et rom til å føles mer innelukket.

Men enkelte mørkere nyanser – som dype, blekkfargede blå – er faktisk resessive; hvilket innebærer at de vil tilføre dybde i rommet ditt og få det til å føles større.

Å velge en mørkere fargepalett er en utmerket måte å tilføre rommet en mer koselig og intim atmosfære. Fyldige, dype rød eller sjokoladefargede nyanser tenderer til å trekke veggene nærmere mot deg.

2) Skap en koselig fargepalett

Å velge mørkere farger er en utmerket mate for å få rommet til å føles mer koselig og intimt.

Vurder å bruke fyldige, dype rødfarger eller sjokoladefargede nyanser som tenderer til å trekke veggene nærmere mot deg, og vil få et stort rom til å føles varmere.

Kontrasten med lys treverk og mørke vegger er en flott måte å skape illusjon av rom i hjemmet ditt

3) Lag rom med en optisk illusjon

Å male treverk – så som gulvlister og dørkarmer – eller nisjer i en mørkere fargenyanse er en annen smart måte å skape illusjonen av rom i hjemmet ditt.

Dype kongeblå fargenyanser vil se skarpe og friske ut mot lyse vegger, mens en kaffefarget nyanse vil passe sammen med en mer nøytral palett.

En mørk, dristig fargepalett vil tilføre drama og personlighet til ditt nye hjem. Dyp koksgrå er et valg som gir mange valgmuligheter eller i interiøret.

4) Tilfør litt drama

En mørk, dristig farge vil straks tilføre drama og gi karakter til ditt nye hjem. Dyp koksgrå er et valg som vil gå godt sammen med mange andre farger.

Hvis du er usikker på hvor du skal starte, last ned vår Nordsjö visualiserings-app til din smarttelefon eller ditt nettbrett.

Hold visualiserings-appen opp mot veggen du ønsker å male, velg en farge fra fargepaletten og trykk for umiddelbart å se hvordan rommet vil bli seende ut. Du finner vår Visualizer til gratis nedlasting i AppleStore og GooglePlay.

Topptips

Hvis du bestemmer deg for å satse på mørkere vegger, velg lyse interiørartikler som vil poppe ut mot de mer avdempede fargene på veggen.