Bruk en samling av gjenstander og fargebrokker for å skape en stemningstavle.

Vurder ditt rom Ulike farger passer til forskjellige værelser, så det første steget er å vurdere ditt rom. Hvis værelset ditt er nordvendt og ofte føles kjølig, vil klare farger i livlige, mettede nyanser forsterke lyset og få det til å føles varmere. Hvis rommet er sydvendt, kan det passe med de aller fleste farger – til og med mørke, dramatiske farger.

Tenk på hva du bruker rommet til. Er det for å spise, arbeide eller sove? Bruk farger for å skape den stemningen du ønsker å oppnå. Kjølige, rolige, avdempede farger som bleke grønnfarger og vannaktig blått maner frem ro, mens vibrerende, dype farger så som rødfarger og blåfiolett vil gi energi og stimulere.

Inspirasjon er overalt rundt deg<3> Naturen er en vidunderlig kilde til uanstrengte fargekombinasjoner. Ta en spasertur ut i natur og villmark. Hvilke landskap får deg til å føle deg mest vital?

Noter deg hvilke gjenstander du setter mest pris på. Har du en pute eller et sengeteppe som umiddelbart tilfører snert til et rom? Plukk ut farger fra en av dine favoritter blant mønstret tilbehør for en personlig stil.

Kunst kan også være inspirasjonskilde til flotte fargepaletter. Velg et par farger fra et maleri du elsker, og lag en fargepalett som gir grobunn for kreativitet.

Magien ved bruk av moodboard<3> Så snart du har valgt dine farger kan du samle sammen fargeprøver og prøver på tøystoff og tapeter som fremhever ulike sjatteringer av den valgte fargepaletten. Bruk et flatt bord eller hvit papir som bakgrunn. Organiser og omorganiser etter hjertens lyst. Ta den tid du trenger. Ikke glem å ta et skritt tilbake og se det med nye øyne etter en stund.

Prøv før du kjøper<3> Testere er en flott måte å sørge for at den fargen du elsker ser akkurat like bra ut på veggene som den gjør på din moodboard. Mal et felt og se det under varierende lysforhold, eller heng et malt papirark i A4-fomat på forskjellige vegger så du kan se hvordan fargene ser ut under naturlig og kunstig belysning på ulike tider av døgnet.

Utvalgte farger