Ved å eksperimentere med ton-i-ton-kombinasjoner, som med Årets farge Denim Drift og dyp mørkeblått, kan du skape en stil som både gir et nydelig, helhetlig preg og en herlig følelse av balanse. Hvis du vil høyne effekten ytterligere, kan du bruke lekne, håndmalte former, striper og overganger, samt ulike mønstre og teksturer.

Bruk farger fra samme fargefamilie

Et punktmatrisemønster i visse fargepaletter gir et dynamisk inntrykk.

Årets fargepalett består kun av blåtoner, og de er nøye utvalgt slik at de utfyller hverandre perfekt. «Det er herlig å kunne leke med den blå fargefamilien», sier Heleen van Gent, kreativ leder for Global Aesthetic Center. «Det gjør det veldig enkelt for folk å lage sine egne, moderne fargekombinasjoner.»

Men hvorfor begrense seg til én farge på veggene eller andre steder? I stedet kan du lage dine egne mønstre ved å bruke ulike toner på samme vegg, som et fargerikt punktmatrisemønster. Ved å bruke hele fargeutvalget kan du hente toner fra andre gjenstander i rommet som er malt i samme nyanse.

Hvilke farger?

Kombiner Denim Drift med fargene Soft Dijon, Dusky Dijon, Deep Dijon og Intense Dijon.

Prøv å male på frihånd

Den frigjørende bruken av håndmalte former kan gi hjemmet ditt et dynamisk og kreativt preg.

«Det er noe veldig frigjørende ved å male egne mønstre på frihånd», sier Heleen. Prøv deg frem med virvler, gjentakende mønstre og digre sirkler. «Det er en look som alle kan få til. Her trenger du ikke maskeringsteip, det er bare å sette i gang!»

Bruk fargene Light Paris og Dark Le Mans.

Fri flyt

Prøv å male veggen i gradvise sjatteringer, fra mørkt til lyst, fra samme fargepalett.

Det høres litt overdrevent ut å bruke mange ulike fargetoner på samme vegg, men ikke hvis du lar fargene flyte subtilt over i hverandre. Prøv å gjøre fargegraderingen stadig lysere mens du arbeider nedenfra og opp. Mørkere farger virker tyngre, mens de lysere tonene er «luftigere».

Siden blått er fargen på havet, himmelen og mange andre ting, blir resultatet et slags abstrakt landskap eller utsikt over havet. Dette gir en naturlig og beroligende effekt i fellesområder.

Bruk fargene Soft Dijon, Dusky Dijon, Deep Dijon og Intense Dijon,

Samme fargenyanse, ulik overflate

Prøv å male en djerv fondvegg i ulike sjatteringer av samme farge med røffe, dramatiske streker.

I tillegg til å varierer fargetonene kan du prøve å bruke samme fargenyanse på ulike overflater og teksturer. Skap, møbler og til og med taket kan males på denne måten. «Prøv å male møblene i samme farge som veggene, slik at de nesten går i ett med bakgrunnen», sier Heleen. «Det er ikke noe de fleste tenker på, men det kan være svært virkningsfullt.»

Bruk fargene Dark Le Mans og Deep Dijon.

Finn din blåtone

Last ned Nordsjö Visualizer-appen for å se hvordan disse vakre blåfargene kan brukes i alle rom i hjemmet ditt.

Utvalgte farger