I en verden som konstant prøver kreve vår oppmerksomhet, er det viktig å skape beroligende rom, som tillater oss å koble av og hente ny energi til både kropp og sinn. En fargepalett som både beroliger og samtidig er oppkvikkende er nettopp paletten med naturlige, støvete nøytrale farger sammen med delikate hvite farger.

Denne fargetrenden er selvsikker men likevel enkel og upretensiøs, og handler om å bruke subtile nyanser av både farger og toner for å få det beste resultat. For å komme i gang; begynn med en ren hvit base og introduser gradvis farger med duse undertoner, som blek sand, disig himmelblått eller stengrått. Disse støvete nøytrale fargene vil tilføre varme og farge uten å dominere rommet, samtidig som tepper og tekstil i tilsvarende nyanser vil gi nødvendig tekstur for å skape et hyggelig rom.

Når du arbeider med en dus fargepalett slik som denne, er belysningen ditt hemmelige våpen for å skape et rom med atmosfære. Hold belysningen på et lavt og mykt nivå ved å bruke mange frittstående gulvlamper med lavt wattforbruk og taklamper som kan dimmes. Dette uttrykket handler om enkelhet og raffinement, der det sentrale er at rommet skal skal føles underdrevet og ettertenksomt – her er det ikke plass for egotripp!

Utvalgte farger