Klassisk stil

For å skape et elegant uttrykk se etter pastellfarger med en undertone av grått. Tenk dempede, falmende nyanser som blågrått, lyslilla, dunkel syrin og Eau de Nil.

Her har en lyslilla blitt sammensatt med en lunefull blågrå – en kombinasjon som er myk, men likevel sofistikert. Naturlige dekorasjoner, som sisalmatte og stråkurver gir rommet en klassisk fornemmelse.

Miks og match

Babyblått og myk rosa er en match laget i pastellparadis. Når du lager voksne fargesammensetninger, ikke vær redd for å eksperimentere med ulike fargekombinasjoner.

For et utseende som imiterer naturen, sett sammen røyksyrin med blek, utvasket Eau de Nil eller hent farger fra den lysere enden av spekteret og kombiner sorbet sitrongul med mint grønn. Dersom du ønsker mer dybde i fargekombinasjonene tilsett litt farge i en mørkere nyanse.

For eksempel, hvis pastellsammensetningen din er krittblå og smørgul, kan du legge til en sofa i en mørkere blåfarge med puter i en lysere blå, som ultramarin for at det skal passe sammen. Eller du kan legge til litt svart – ingenting definerer et rom som et hint av trekull eller ibenholtsvart.

Utvalgte farger