Slik gjør du

1. Vaske
Vask panelet med Nordsjö Forvask, skyll og la tørke.

2. Grunning og sperre for gjennomslag av kvister - samtidig
Påfør Original Kvist- og sperregrunn. Da påfører du både kvistlakk som hindrer gjennomblødning av kvist, og grunning samtidig. Den kan benyttes på både tidligere behandlet og ubehandlet tre, og kan sprøytemales. Underlaget avgjør om du skal benytte 2 strøk, men det kan lønne seg å legge litt ekstra innsats i forbehandlingen. Det gir som regel et bedre sluttresultat.

3. Mellomslipe
Puss over med fint slipepapir.

4. Sparkle
Har du sår og hull kan du utbedre disse med Nordsjö Professional Snickarsparkel. Slip over og flekkgrunn med Kvist- og sperregrunn. Tett sprekker med Nordsjö malerakryl.

5. Toppstrøk
Mal panelet med Ambiance SuperFinish maling som er beregnet på panel, og velg glansen du ønsker. Velg glans 5 for matt utseende og 40 for halvblank. Påfør malingen først med malerull og etterstryk med en pensel som er dyppet i maling slik at du dekker not og fjær. Mal 2–3 bord av gangen med rull og etterstryk før malingen tørker.

Tips Original Kvist- og sperregrunn er et praktisk to-i-ett produkt som i tillegg til å sperre også beskytter underlaget, og minimerer risikoen for misfarging og gjennomblødning av kvister i toppstrøket.

For best resultat

Mal 2 strøk for best resultat og holdbarhet. Du kan gjerne slipe lett med finkornet sandpapir mellom strøkene for å sikre at underlaget blir glatt.

Ambiance SuperFinish er en unik kvalitetsmaling for treverk inne. Den gir dører, karmer, lister og/eller panel en slitesterk overflate helt uten penselstriper. Panelmalingen finnes i 2 glansgrader: halvblank 40 og helmatt 5.

Nordsjö Professional Snickeri er en tilsvarende maling som benyttes på treverk inne - både vegg og tak. Malingen er utviklet for innendørs maling av dører, karmer, gulvlister, rustbeskyttet metall- og ståldetaljer. Den fås i glansgrad matt 15, halvblank 40 og blank 80.

Ambiance SuperFinish eller Professional Snickeri får samme utflytende utseende som oljemaling, men gulner ikke. Den holder seg hvit!

© Hovedbilde @trineton