Har du en gjenstand eller to du ikke kan leve uten?

Hva er dine favoritting? Kanskje en gammel flakong eller ?Et sært postkort eller en vakker vase? Hvorfor ikke bruke en gruppen av personlige gjenstander som utgangspunkt for å utforme resten av rom.

Føler du deg inspirert i din favorittbutikk?

Hent inspirasjon fra butikkinteriør hos alt fra dine hi-end klesboutique til loppemarkeder, ta bilder av gjenstander du ønsker å eie, og samle sammen utklipp fra brosjyrer eller skriv ut bilder fra butikkens nettsider. Legg ut alle disse bildene ved siden av hverandre, og vil du se at de alle gjenspeiler din personlige stil.

Har din venn en stil du beundrer?

Vi har alle beundret hjemmet til en venn eller familiemedlem, og hatt et ønske om å kunne gjenskape det selv. Lag en liste over gjenstander og interiør du ønsker å ha i ditt hjem. Det kan være en sofa på kjøkkenet der venner kan sitte og snakke eller et skrivebord ved et vindu der du jobber på kveldstid. Forsøk å hente inn disse ideene i hjemmet ditt.

Hvilke farger blir du naturlig tiltrukket av?

Når man velger en fargesammensetning er trikset å innskrenke valgene dine. Start med å samle fargeprøver eller bilder av de fargenyansene du tiltrekkes av, og juster deretter disse ned i antall slik at du kun står igjen med én fargepalett bestående. Kjøp et prøvespann for å teste maling på veggene dine, og lev med fargene en stund for å se om de fungerer for deg i både dagslys og på kvelden.

Hvor liker du å sitte og slappe av?

Restauranter og hoteller er innredet for å gi deg lyst til å sitte og slappe av. Dersom du kjenner et sted du liker å gå hvor belysningen er akkurat passe, møblene er deilige og komfortable, og der interiøret er stilig, hvorfor ikke stjele stedets utseende? Ta bilder og skap en moodboard hjemme der du setter sammen bildene etter hva du liker best.