1. Er du midt i et maleprosjekt og ønsker å holde dine koster friske over natten? I så fall er det ikke nødvendig å gi dem en grundig rengjøring. Vikle ganske enkelt inn malekosthodet på koster og rull plastfolie over eller legg den inn i en lufttett plastpose. Forsegl rundt pensel og håndtak med maskeringstape og oppbevar dette på et tørt sted i inntil to dager.

  2. Så snart du er ferdig med å male, er tiden inne for å gi kostene en skikkelig rengjøring. Først, skrap av så mye maling du kan.

  3. Hvis du har brukt vannbasert maling kan du bare legge kosten eller rullen i varmt vann i rundt 2 timer. Skyll deretter godt. Tørk med et rent klede og oppbevar på et tørt sted for fremtidig bruk.

  4. Bruker du løsemiddelbasert maling? Tøm en liten mengde av løsemiddelrengjøringsmiddel (dette kan du få tak i fra den lokale malingsleverandøren) opp i en liten krukke eller beholder og trykk kosten mot sidene for å få rengjøringsmidlet inn i busten. La stå i middelet i 2 timer. Skyll godt, tørk med et rent klede og oppbevar på et tørt sted for fremtidig bruk.

  5. Du må ikke tømme løsemidler ned i vasken! Etter at du har avsluttet rengjøring av kostene, skru et lokk på krukken eller beholderen og la det stå i 24 timer. Så snart malingen har sunket til bunnen, kan du tømme det gjenværende rengjøringsmidlet over i en flaske for fremtidig bruk. La malingen bli igjen i krukken for å tørke fullstendig før du kaster den i avfallet. Prøv å bruke en så liten krukke eller beholder som mulig for å holde mengden av løsemidler til et minimum – jordkloden vil takke deg!

Planet Possible er den lyse fremtiden vi alle kan hjelpe til med å skape – ganske enkelt ved å gjøre smartere valg. Oppdag hvordan vi alle kan gjøre en forskjell i dag.