1. Rengjør veggene

Før du begynner å male, er det viktig å rengjøre alle overflater grundig for å sikre at du får en god overflatebehandling. Vask grundig med Forvask. Bruk gjerne en microfiberklut og varmt vann til slutt og skyll grundig før du lar det tørke.

2. Klargjør rommet

Før du begynner å male, bør du dekke til fliser, apparater, lister og benkeplater med maskeringstape. Det er også å dekke over benkeplater, apparater og gulv med plas for å beskytte mot malingssøl.

3. Start fra toppen

Som med ethvert annet rom starter du å male taket før veggene males, slik at eventuell maling ikke faller ned på nymalte flater. Bruk en egnet takmaling.

Mal store flater med malerrull, og bruk en type malerrull tilpasset ditt underlag enten det er panel eller takplater. På små flater og lister brukes pensel.

4. Mal skapdører

Når du skal male kjøkkenskapdørene kan det være enklest å montere de ned først. Vask dørene med Forvask, skyll og la tørke. Sparkle alle hakk i dørene, og la de tørke før du sliper og tørker skapene rene. Mal deretter med 2 strøk Heftgrunn først.

Ambiance SuperFinish eller Professional Snickeri er slitesterk og suveren å benytte på skapdører hvis du ønsker en ripefast og slitesterk maling. Velg glansgrad 5 hvis du ønsker en matt overflate, eller glansgrad 40 for en halvblank overflate.

5. Mal listverk

Male alt treverk. Start med vinduene. Deretter maler du dør, dørkarmer etterfulgt av gulvlister. Maler du gulvlisten til slutt, er det mindre risiko for at malerkosten fylles av skitt eller støv.