Diamond Floor Ibenholt

Slik gjør du

Å farge gulvet mørkt er et godt alternativ til å skifte ut hele gulvet. Du kan oppnå et delikat og lekkert resultat om det gjøres skikkelig. Selve jobben kan være noe vanskelig og tidkrevende, men ikke umulig hvis du er tålmodig og litt nevenyttig.

Behandling av ubehandlet tregulv forutsetter at gulvet er rent og tørt. Ved misfarging, slitasje fra møbler og lignende bør overflaten slipes lett med slipepapir.

  1. Vask gulvet rent, og bruke gjerne Original Forvask for å forberede gulvet på best mulig resultat. La tørke. Et best mulig forarbeid er nøkkelen til et best mulig resultat. Støvsug gulvet grundig, spesiellt ved lister og dørstokker hvor støv kan samles opp.

  2. Påføre ett strøk Original Panellakk i ønsket farge først. Du finner fargeforslag I fargekartet "Levende Panel".

  3. Puss veldig lett over med et helt fint slipepapir 182/40 for å ta vekk trereisning.

  4. Påfør et nytt strøk med Panellack for å få en fin fargedybde. Test gjerne på et bord eller treplanke hvilke effekt to strøk vil gi hvis du er usikker.

  5. Påfør deretter to strøk Original Parkettlakk i matt glans, alternativt halvblank hvis det er ønskelig. Bruk pensel eller rull. La tørke over natten.

NB! Vær nøye med å røre om i spannet før og under lakkering.

Bruk kontrastfarger til å gi et helhetlig preg til veggene og interiøret.

Tips

Lakker aldri når temperaturen er under +10° grader.

Det er viktig at all påføring av lakk og beis skjer i samme retning som trebordene for å unngå skjolder. For å få et jevnt resultat bør du behandle et par trelengder av gangen og ikke stoppe før du har lakkert hele lengden.

Hvis mulig bør samme person påføre all Panellakk på hele gulvet for best mulig resultat.