Terrassevask spyling av terrasse

Slik vasker og renser du terrassen

Grundig rengjøring med Tinova Wood Cleaner fører til at beisen fester godt. Fukt overflaten med vann før for å unngå at Tinova Wood Cleaner tørker i direkte sollys. Vask nytt impregnert treverk, for å fjerne salter fra impregneringen. Da holder det med lett vask og skylling.

Nytt treverk behøver kun lett sliping før terrassebeis påføres.

Terrasserens beskytter terrassen mot sopp

Ha på Tinova Wood Cleaner på terrassebordene, og la det virke i ca. 10 minutter. Den kan enten påføres med pensel eller med en vannsprøyte. Husk å bruke gummihansker og vernebriller. Beskytt metall, glass og andre malte overflater. Pass spesielt godt på å beskytte husveggen.

Terrasserens

Skur med en børste eller terrassevasker, skyll grundig med vann og la tørke. Høytrykkspyler er ikke anbefalt, da vanntrykket kan flise opp treverket. Slip deretter overflaten lett, hvis trefibre reiser seg i overflaten, og børst bort slipestøvet. La det tørke.

Når fuktinnholdet er under 16% kan du påføre beisen. Mål gjerne med en fuktmåler.

Terrassebeis endetreet

Slik beiser du terrassen

Når treverket er tørt kan du påføre beisen. Start med endetreet, og bruk gjerne en pensel. Mett endetreet godt med beis minst 3–4 ganger.

Forviss deg om at det ikke ventes regn eller dugg de nærmeste seks timene.

Terrassebeis bruk rulle til terrassen

Tips!

Påfør 1–2 strøk med Tinova UV Super Terrace. Bruk gjerne en bred pensel eller rulle for å påføre beisen. Fjern overskuddsbeisen etter ca. 10-25 minutter. La tørke.

Du kan påføre beisen enten med en bred pensel eller med rulle. Spør etter forlengerskaft hos din forhandler så forenkler du arbeidsoppgaven.

Terrasser 2  @gunnkmonsen

Da er terrassen klar for bruk i både regnskurer og grillfester - i mange år!

Se på terrassen som forlengelse av huset og velg en farge som passer til husfarge og eksteriørdetaljer. De grå fargene er som regel et sikkert valg for hus i Norden.

Terrassen er beiset i farge Skjærhalden. Bildet fra @gunnkmonsen/blogg All-in-the-details

Fargekart for terrassen