Hytte beiset i sort

Hvordan velge farge på beisen

Det er enkelte generelle forhold som må hensyntas når du skal velge farge på en fasade, f.eks. omgivelsene. Huset skal jo harmonere med sitt miljø og sin arkitektur. Det er også vel verdt å få oversikt over husets opprinnelige forutsetning om du skal male det om – det finnes jo alltid en tanke eller hensikt med at man valgte akkurat de fargene.

Og så er det jo dette med lyset. Fargene endres alltid med dagslyset, og det er stor forskjell på en liten fargeprøve innendørs og den ferdigmalte fasaden utendørs.

Selve poenget med nettopp beis er at trestrukturen er synlig gjennom overflatefargen. Derfor er det viktig å tenke på at fargen vil bli påvirket av treets farge; ulike treslag har opprinnelig ulike fargenyanser. Prøvemal gjerne en panelbord som du flytter rundt huset og sjekk fargen både i sol og skygge før du bestemmer deg.

Hytte beiset brun

Slik får du en vakker beiset fasade

  1. Start alltid med å vaske fasaden ren for sopp, alger og pollen og trafikkstøv. Bruk Original Husvask, som også matter overflaten på tidligere behandling, og gir en bedre vedheft. Skyll vekk smuss og såpe, og la tørke - beis aldri på fuktig underlag. Fuktinnholdet bør være maks 16%.

  2. Hvis fasaden tidligere har vært beiset, må du skrape eller slipe vekk løs beis og grått treverk.

  3. Deretter impregnerer du flatene der treverket er synlig etter skrapingen og slipingen. Bruk Tinova Wood Base Oil. Det er den beste måten å beskytte treet mot fuktinntregning og råte.

  4. Hvis du skal beise nytt treverk, er det viktig å impregnere utsatte deler av fasaden, for eksempel endeveden, møne og skyggefulle steder der solen ikke slipper. Bruk Tinova Wood Base Oil.

  5. Beis fasaden to ganger med Tinova Transparent Exterior eller Tinova Tradisjonal Tixett Trasparent Exterior. De kan brekkes i utallige farger.

Nyt en vakker trefasade i mange år!

Fiinn farge