Fremhev det glamorøse aspektet ved gull med en lignende dempet sjattering, som mokkabrunt. En tynn strek eller kontrast i knallgult gir den tradisjonelle stilen en moderne vri.

Slik får du knivskarp linje mellom to farger

Noen ganger holder det med å male en vegg, en del av veggen eller kanskje et felt for å få en helt ny look i rommet.

Slik går du frem når du ønker å lage et skarp linje med flere farger:

Tegn med blyant hvor du ønsker at linjene skal plasseres. Bruk gjerne en laser eller vater så linjene blir rette.

Masker dine linjer med maskeringstape. Først og fremst skal man sjekke at tapen du benytter er for riktig underlag. Noen tape-typer sitter for godt og vil medføre at du skader underlaget når du drar den av.

Hvordan male et skarpt skille

Iblant holder det med å male en vegg, en del av en vegg eller et felt for å få en helt nyt uttrykk i rommet. Slik gjør du:

  1. Tegn med blyant hvor du ønsker å ha linjene, bruk vater eller laservater så linjene blir helt rette.

  2. Masker linjen med maskeringstape. Først og fremst må du påse at tapen man bruker er for riktig underlag. Noen tape-typer sitter for hardt og kan bidra at tapeten eller underlaget løsner når man drar den av.

  3. Tape langs linjene og mal et strøk med den opprinnelige fargen på veggen langs den ene kanten av tapen der du ønsker at linjen skal vises. Med andre ord; er det en hvit farge på veggen så skal du male et nytt strøk over tapen der du ønsker skillet skal vises. Nå har du forseglet malingen slik at ingen maling kommer inn under tapen.

  4. Når denne fargen er tørket maler man igjen med den nye fargen. Ta vekk tapen når du er ferdig med å male - før malingen er tørr.