Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
nordsjo-colour-futures-arets-farge-et-hjem-for-lek-barnerom-inspirasjon-norge

Bruk farger for å skape rom

Skap et personlig uttrykk med farger på veggen

Bruk farger kreativt når du skal male. Har du et lite rom, et smalt vindu, lavt under taket eller andre utfordringer så kan maling være løsningen på hvordan du rent visuelt skaper et større rom. Med farger kan du "lure" øyet til å definere rommet annerledes enn om rommet var malt i en og samme farge. Og hvorfor ikke bruke flere farger mens du er i gang? Ikke bare er det lekkert men fargene kan være med på å skape større harmoni i rommet.

Grågrønn veggfarge med beige vinduskarmer

1. Mal et fargefelt rundt vinduskarmene

Har du små vindusflater kan du male et fargefelt rundt vinduet i samme farge som vinduskarmene. Fargen Tranquil Dawn - valgt av et panel av globale eksperter - er inspirert av de beroligende fargetonene i horisonten idet dagen gryr. Myk og delikat befinner fargen seg et sted mellom grått, blått og grønt, og skifter subtilt avhengig av hvilke andre farger den settes sammen med.

Årets farge i et hjem for omsorg stue

2. Mal brede taklister

Maler du et fargefelt øverst på veggen skaper du en illusjon av brede taklister og høyde i rommet. Den brede listen gir illusjon av å "tilhøre" taket og dermed kan øyet oppfatte den øverste del som en del av taket og dermed som en større flate. Maler du taket i samme farge som den brede listen skaper du et personlig rom med et spennende uttrykk.

nordsjo-colour-futures-arets-farge-2019-et-sted-a-tenke-stue-inspirasjon-norge-31.jpg
nordsjo-colour-futures-arets-farge-2019-et-sted-a-tenke-stue-inspirasjon-norge-31.jpg

3. Mal høye gulvlister

På samme måte som du kan male brede taklister kan du også male gulvlistene med et ekstra fargefelt eller ved bruk av flere lister. 

Les mer om fremgangmåten: Slik skaper du illusjon av høye gulvlister

Oval grafisk sirkel malt på veggen
Oval grafisk sirkel malt på veggen

Forslagene over krever en viss maleferdighet da skillet mellom fargene bør være definerte. Det ser ikke så pent ut uten at skillet blir rent og nøyaktig. Bruk derfor enten en egnet maskeringstape eller gjør som våre malemestere: Slik maler du et skarpt skille 

Farger laster....