Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Fiolett og lilla: hva er det som skiller dem fra hverandre?

Disse to fargenyansene kan se like ut men det er en verden av forskjell mellom fiolett og lilla. Bare spør sir Isaac Newton …

Isaac Newtons teori om lyset beviste at fargespekteret består av rødt, oransje, gult, grønt, blått, indigo og fiolett. Det stemmer: ingen lilla. Du blir kanskje overrasket over å få vite at mens fiolett er en virkelig farge og er en del av lysspekteret, er lilla (purpur) ikke-spektral, og kan brukes for å beskrive fargene mellom rødt og blått.

Selv om det kanskje ikke er en «farge» i ordets rette forstand, kan lilla likevel være en vidunderlig måte å beskrive alle de elegante og overdådige nyansene som befinner seg mellom blått og rødt, som lavendel, mauve, morbærfarge og orkidé. OK, så Newton vil nok ikke være enig i dette men vi er villig til å vedde på at han heller aldri har sovet i et rom malt i myke sjatteringer av lindrende lavendel …

 

I markedsføring bruker skjønnhet og anti-aldringsprodukter ofte lilla som farge. Det er en beroligende farge som kan representere kreativitet, fantasi og visdom.
Lilla kan også utståle femininitet, magi og spiritualitet. I tidligere dager ble lilla benyttet som symbol på makt, og fargen kan gi en sofistikert og dekadent stil.


 

 

Henter dataene, vennligst vent...