Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Historien bak fargevalgene

20 år med Årets farge

Hvert år de siste 20 årene har vi tatt frem en farge som forteller en historie hvilket ståsted i tiden vi befant oss på Nøye utvalgt gjennom å bruke global innsikt og ekspertise fra våre fargeeksperter på Global Aesthetic Center får du et tilbakeblikk over endringene i farge og inredningstrendene gjennom årene som har gått. I de siste årene har vi sett en tydelig trend mot de nøytrale og naturlige fargene - som i 2023 med Wild Wonder som er helt inspirert av naturen. 

Designteamet bakom Årets kulör

Årets farge 2023 Wild Wonder

Fargetrender gjennom årene


Det som skjer i samfunnet påvirker oss om hvordan vi ønsker å leve, bygge og bo. Vi legger stor vekt på å kartlegge hvilke farger som trender i dag og i fremtiden.

 

Historien bak Årets farge


Hvert år treffes det globale Design-teamet i Akzo Nobel for å diskutere fargetrender, dette gjør de sammen med en internasjonal gruppe av design- og trendeksperter. Vi kaller det "the Colour Futures project", og ut av dette får vi en fantastisk reise i fargetrender fra 2004 til 2023.

 

Siden 2004 har vi malt i alle regnbuens farger, fra dypeste havblå til lys himmelblå. Vi har malt i dyp oransje, varm brun/rosa, kjølig rosa, guldskimmer og rødt. Vi har prydet veggene våre med ulike nyanser av grønt, fra blågrønt til den "grønn/blå/grå Tranquil Dawn. En farge som har blitt en tidløs klassiker, og som du finner i mange av våre influenseres hjem. De gule tonene har også vært med noen år - solgul, okergul og rav. Vi venter i spenning hvert år, og på hva som kommer i årene fremover.

 

Les mere om Årets farge her

Henter dataene, vennligst vent...