Historien bak fargevalgene

20 år med Årets farge

Hvert år de siste 20 årene har vi tatt frem en farge som forteller en historie hvilket ståsted i tiden vi befant oss på Nøye utvalgt gjennom å bruke global innsikt og ekspertise fra våre fargeeksperter på Global Aesthetic Center får du et tilbakeblikk over endringene i farge og inredningstrendene gjennom årene som har gått. I de siste årene har vi sett en tydelig trend mot de nøytrale og naturlige fargene - som i 2023 med Wild Wonder som er helt inspirert av naturen. 

Designteamet bakom Årets kulör

Årets farge 2023 Wild Wonder

Fargetrender gjennom årene


Det som skjer i samfunnet påvirker oss om hvordan vi ønsker å leve, bygge og bo. Vi legger stor vekt på å kartlegge hvilke farger som trender i dag og i fremtiden.

 

Historien bak Årets farge


Hvert år treffes det globale Design-teamet i Akzo Nobel for å diskutere fargetrender, dette gjør de sammen med en internasjonal gruppe av design- og trendeksperter. Vi kaller det "the Colour Futures project", og ut av dette får vi en fantastisk reise i fargetrender fra 2004 til 2023.

 

Siden 2004 har vi malt i alle regnbuens farger, fra dypeste havblå til lys himmelblå. Vi har malt i dyp oransje, varm brun/rosa, kjølig rosa, guldskimmer og rødt. Vi har prydet veggene våre med ulike nyanser av grønt, fra blågrønt til den "grønn/blå/grå Tranquil Dawn. En farge som har blitt en tidløs klassiker, og som du finner i mange av våre influenseres hjem. De gule tonene har også vært med noen år - solgul, okergul og rav. Vi venter i spenning hvert år, og på hva som kommer i årene fremover.

 

Les mere om Årets farge her

Fetching the data, plz wait..