Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Slik finner du billigste husmaling

Best pris på husmaling finner du når sluttsummen gir deg best sluttresultat og minst arbeid.

Regnestykket for å finne billig maling er ikke like selvsagt. Det er nødvendigvis ikke kun pris som spiller inn når prislappen på husmaling skal beregnes. Vi gir deg 5 gode tips på hvilke faktorer som er viktig når du skal beregne billigste husmalingen:

1. Selvrensende kvalitetsmaling gir deg lønnsomhet over tid

Det finnes utallige varianter av husmalinger for trehus ute på markedet. Noen veldig billige, enda flere i medium prisklasse og noen som koster litt mer enn andre. Og det er med maling som med bilen – du får det du betaler for. De billigste malingene er som regel tradisjonelle oljemalinger, som holder seg pen i noen få år (3-5 år), så begynner den å falme, kritte og, i verste fall, sprekke opp. I medium sjikte finner du de fleste «hybrid»-malingene. De har en viss mengde alkyd (olje) og en viss mengde akryl. De lover ofte en lang holdbarhet, men ikke den lengste, 8-12 år.

2. Kvalitetsmaling med høyteknologiske egenskaper

Bak de dyre kvalitetsmalingene på markedet ligger det mye forskning og testing av produktene, både i laboratorier og i det naturlige element på treverk ute i naturen. Det stilles høye krav til funksjon, som. f.eks. at malingen skal beskytte treverket og samtidig holde på farge og glans i mange år. Nordsjö lover opptil 16 år for sin One SuperTech ved systemmaling - det vil si at maling og forbehandling er utført innefor utvalgte produkter som sammen gir det beste resultat over tid. I tillegg til å være smussavvisende, er husmalingen selvrensende - hvilket betyr at det er langt enklere å holde husveggene rene. Selve malingsfilmen er av en slik art at svertesopp og annen skitt har vanskeligere for å feste seg. Vedlikeholdskostnadene blir derfor billigere.

3. Produktutvikling og kvalitetssikring

Under utviklingsfasen utfører Nordsjö kortidstester med værmaskiner, men for å sikre optimal kvalitet er de naturlige langtidstestene avgjørende. Vi tester våre malinger på ulike plasser, avhengig av hvilke parametere som er i fokus. I bedømmingen av langtidstestene, tar vi utgangspunktet i både teknisk holdbarhet, det vil si trebeskyttelse, og estetisk holdbarhet. Men vi måler, sammenligner, analyserer og bedømmer malingene ut i fra en mengde andre kriterier også. Vi bedømmer bl.a. påføringsegenskaper som fyllevne, dekkevne, spredning og tørketid, samt overflateprestasjoner som malingsfilmens hardhet, fleksibilitet, vannopptak, fuktutslipp, og laveste tørketemperatur. Les hvordan vi har testet ONE SuperTech.

En maling som gir deg hurtigere tørketid, gir deg også fleksibilitet i forhold til arbeid som skal utføres. Har du lånt lift eller trommet sammen en dugnadsgjeng, eller avsatt et spesifik tidsrom for husmalinge, så kan du på kortere tid male ferdig en vegg, 2 strøk på samme vegg eller hele huset. Du slipper dermed leieutgifter som du normalt måtte få som følge av at arbeidet kan pågå innenfor et gitt tidsrom istedenfor å strekke seg utover dager og uker.

4. Ergonomi 

Vi har deg som maler i tankene når vi tester maling. Det betyr at vi vektlegger konsistensen på malingen. Den unike konsistensen på malingen ONE SuperTech medfører at mer maling følger med penselen opp på husveggen og du kan fordele mer maling per penselstrøk med mindre jobb enn en vanlig maling kan. Det sparer deg for en rekke antall dypp fra malingsspann og opp til husveggen, og da vil mer maling bli fordelt på husveggen. Det betyr at du får et raskere resultat, med mindre jobb.

5. Miljø

At maling er Svanemerket er selvsagt en stor fordel, som sparer samfunn og miljø for unødvendig belastning. Vårt miljøarbeid er satt i system og gjelder utendørs maling i like stor grad som innendørs maling. Les om Miljø og husmaling her

Spar tid og penger!

Tenker man økonomisk på husmalingen, og regner ut kostnadene i løpet av kvalitetsproduktets levetid i opptil 16 år, vil det være lønnsomt å investere i nettopp kvalitetsmalingen. Velger du en billig eller medium billig løsning må du i løpet av de 16 årene, antakelig male 2 ganger med en medium kostbar maling, og 3 ganger med den billige malingen – og da blir det ikke billig lenger! Bruker du håndverkere til å utføre jobben i tillegg – så er det bare å begynne å gange opp de kostnadene også. At du kan male 2. strøk etter 2 timer er en tidsbesparende om du betaler for stillas og skal male selv eller la en profesjonell maler utføre jobben. 

Kvalitetsmalingen er ikke bare lønnsom i kroner – den er lønnsom i tid også. Tenk bare på de 1- 2 ekstra gangene du slipper å male i løpet av noen år!

Kvalitetstesting av alle produkter

Slik gjennomfører vi våre tester.

Hvor mye maling trenger du

Bruke vår malingskalkulator og beregn riktig mengde maling.

Henter dataene, vennligst vent...