Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Blå fargeideer til nye rom i huset

Se våre tips til å bruke blå farger på uventede måter og skap stemming i hvert enkelt rom.

Blå er en farge som spiller en stor rolle i alle i naturen, og som sammen med ulike fargenyanser kan frembringe en rekke forskjellige stemninger og føleler - f.eks bade avslappende og rolig og samtidig energisk og oppløftende.

En allsidig farge til ethvert rom

CF17 Denim Drift Color of the year 2017 spisestue
CF17 Denim Drift Color of the year 2017 spisestue

 

Når vi tenker på hjemmet som et sted vi er sammen, hvor vi spiser, sover, gråter og feirer - og hvor vi ofte både bor og arbeider - så skiller de blå fargene seg ut med sin allsidighet. Fargen Denim Drift er flott å sette sammen med andre blåfarger med naturlig treverk, både lyse og mørke varianter av tre - eller den kan brukes som skarp kontrast til gule fargenyanser for å gi en levende og sitrende stemning.

Tenk lenger enn til veggen

Cf17 Årets farge Denim Drift malt på kjøkkenveggen
Cf17 Årets farge Denim Drift malt på kjøkkenveggen

 

Du trenger ikke kun å male veggen. Å male taket er en enkel, og effektfull måte å omgi seg med farger på. På tilsvarende måte kan du også male døren eller et møbel, f.eks et skap i en komplementær farge, eller bruke møbler og tekstiler på samme måte. Begynn med å tenke i nye og uventede kombinasjoner.

Hvis du er litt usikker på å male en hel vegg blå, så kan du selvfølgelig nøye deg med å male noen detaljer som en effekt på veggen. Somf.eks inni et hjørne eller på hyllekantene. Da får du muligheten til å leke med forskjellige farger på en enkel men allikevel effektiv måte.

Hvilke farger?
Dusky Dijon, Soft Dijon og Dark Le Mans

 

 

Utnytt arkitekturen og detaljene i rommet

COY17 Denim Drift er Color of the year 2017
COY17 Denim Drift er Color of the year 2017

 

Detaljene i hvert av boligens rom kan brukes som utgangspunkt når du skal skape forskjellige fargesoner.

Gelender, trapper og eksisterende oppdelinger av rommet kan skape naturlige brudd hvor du kan eksperimentere med forskjellige nyanser innenfor samme fargepalett. Slipp deg løs og lek med de linjer som allerede finnes I boligens arkitektur. Eller lag en illusjon av nye. En stripe øverst på veggen kan skape illusjon av større takhøyde etc. En mørkere vegg kan gi større dybde i rommet eller lengde om du vil.

 

Hvilke farger

Denim Drift, Soft Dijon og Dark Le Mans

 

Blå farger i spisestuen malt i ombre effekt

 

Ombre kalles teknikken der du male et fargefelt som blir dusere jo lengre opp eller ned på veggen du kommer. Her er hvitfargen Base White blandet inn, og jo høyere på veggen du kommer jo lysere blir overgangene. Nesten som et skydekke! 

Hvilke farger

Denim Drift og Base White

 

Henter dataene, vennligst vent...