Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Colour Tester – veien til riktig fargevalg

Å velge farge kan være vanskelig, og helt plutselig står du kanskje i et hav av pensler, masse ulike fargeprøver og inspirerende fargekart og kjenner deg usikker. Bruk av den nye Colour Tester ga et nytt perspektiv.

Anna Kubel tilhører den gruppen som nesten aldri prøvemaler fordi hun syns det er brysomt. Men med Colour Tester har det blitt en kortere veg til valg av farge enn om hun hadde gått den tradisjonelle vegen med fargekart og prøvespann.

- Jeg hadde aldri hørt snakk om Colour Tester før, men syntes de virket superenkle. Med Colour Testeren går det veldig raskt og enkelt å prøvemale et lite område.

- Det er alltid lettere å se et ønsket resultat når man maler opp noen ulike farger, synes jeg, og det kunne jeg gjøre nå med Colour Tester.
Se fargen gjennom en hel dag

Gjennom å rulle tre ulike Colour Testere på veggen har hun lettere kommet fram til ønsket farge – helt uten å behøve å vaske pensler.

- Mitt tips er å male to ganger med Colour Testeren på et lite område. Det kan også være smart å male litt på ulike steder i rommet, da lyset faller ulikt. La også de prøvemalte fargene sitte igjen en stund så du kan se dem i ulikt lys i løpet av dagen. Lyset påvirker mer enn man tror. 
Slik velger Anna fargen hun skal male

For Anna begynner et malingsprosjekt med at hun forelsker seg i en farge hun ser et eller annet sted. Det kan være et bilde i et magasin, en fasade eller en pyntepute. Etter det begynner jakten på den perfekte fargen.

Med Colour Tester begynner hun med å velge tre ganske like farger; den fargen hun har tenkt seg fra start, en litt mørkere, samt en lysere variant. Så sammenligner hun dem og ser hvordan de påvirkes av lyset. Når valget er gjort begynner hun å male.

- Å male er litt som meditasjon for meg. Jeg lytter alltid på en eller annen god podcast når jeg maler, det synes jeg er veldig koselig. Jeg er veldig impulsiv i mine prosjekter og aldri redd for forandring. Tenker jeg for mye, kan prosjektet slutte før det i det hele tatt har begynt.


Mer informasjon om Colour Tester finner du her.
 
Lysere og mer livlig med nye farger

Annas gang er ganske mørk og for å se hva som fungerer med lyset var Colour Tester en smidig og enkelt måte å testefargene på. Til slutt falt valget på fargen Dusky Paris til vegger, dører og lister, mens gulvet fikk seg en oppdatering med fargen Illuminated Calais.

- Jeg liker den lyse grågrønne fargen sammen med den jordaktige grå og ganske mørke gulvfargen. Det ble lysere og mer liv i gangen.


Når Anna skal velge farge til sine innredningsprosjekter tenker hun ofte på rommene som en helhet. Hun vil at det skal kjennes som en rød tråd gjennom huset, samtidig som hun vil at visse rom skal stikke seg ut. Hun har to basisfarger som hun liker, og ofte tar utgangspunktet i, når hun velger nye farger til sitt hjem.

-Farger er en stor del av innredningen og en enkel måte å fornye et rom på. Jeg synes det er en utrolig viktig del av det å skape et trivelig og koselig hjem.

Hvordan har arbeidsprosessen forandret seg nå når du har prøvd Colour Tester?
- Jeg kommer til å prøvemale betydelig oftere nå når det er så enkelt!


Vil du se om Annas favorittfarge Dusky Paris passer hjemme hos deg?

Klikk hjem din Colour Tester direkte i postkassen her
Mer informasjon om Colour Tester finner du her for å finne den perfekte fargen til ditt hjem, akkurat som Anna har gjort.Prøvemal!

Når det kommer til å velge farge, så foreslår vi på Nordsjö at man alltid prøvemaler for å se hvordan fargen passer i lyset i det rommet man har planlagt å male. Her kan du lese mer om Colour Tester, og også se hvilke farger den finnes i. Det beste er at du også kan klikke dine favorittfarger i Colour Tester direkte hjem til postakassen her.
Det har aldri vært enklere å velge riktig farge!


 

Farger laster....