Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Eventyrlig oppussing av sommerhuset i Kragerø

Hampton-stil i Kragerøs fantastiske skjærgård

Hytte oppussing - slik får du resultatet

Eventyrlig Oppussing Kragerø hvitmalt paneltak
Eventyrlig Oppussing Kragerø hvitmalt paneltak

I Eventyrlig Oppussing tar Halvor Bakke og gjengen for seg et sommerhus i Kragerøs skjærgård. Båthuset gikk fra furu på alle overflater til en flik av New Hamptons. For å komme i riktig stemning utenfor hytta ble det anlagt en sandstrand på tomten og ved brygga - og sanden kom med båttransport!! Hytta ble selvsagt malt hvit - kritthvit!

Innenfor ble det satt inn et rundt vindu i stua for å understreke stilen. Veggene ble malt i en ren kritthvit farge, og samme farge fikk vinduskarmer og dører. Gulvet og gulvlistene ble malt i en varm nøytral farge for å gi kontrast og tyngde til rommet. Bordbena på det gamle bordet som allerede stod i sommerhuset ble kuttet, malt og benyttes nå som sofabord.

Taket

Eventyrlig Oppussing Kragerø hvitmalt paneltak
Eventyrlig Oppussing Kragerø hvitmalt paneltak

Paneltaket er grunnet med Heftgrunn og deretter malt med Original Helmatt maling til panel i farge BaseWhite.

Vegger

Panelveggene ble grunnet først med Original Kvist og sperregrunn for å hindre at kvistene blør. Deretter er panelet malt med Original Veggmaling for panel i farge BaseWhite, som er en helt ren hvitfarge.

Gulv

Eventyrlig Oppussing Kragerø malt gulv sommerhus
Eventyrlig Oppussing Kragerø malt gulv sommerhus

Gulvet og listene er først grunnet med Heftgrunn for å få godt feste og et varig resultat. Deretter er det malt med gulvmaling. Bruk Perform+ Diamond Floor i farge Kleber.

Når skal du benytte Kvist- og Sperregrunn?

Original Kvist og Sperregrunn skal benyttes på alle overflater av panel, der det er mulig at harpiks blør fra kvistene. Da unngår du de gule flekkene som kan oppstå i ettertid. Panel er levende materiale og både nytt og eldre panel kan "blø". Det betyr at harpiksen i kvistene kommer til overflaten som små gule flekker. For å sikre at panelveggene holder seg fine i mange år, må kvistene behandles før du maler.

Panelveggene

Har du panelvegger på hytta og vil male? Få tips av Halvor Bakke som har malt utallige panelvegger.

Les tips og råd på hvordan du går frem når du maler panel

Båthuset utendørs

Eventyrlig Oppussing Kragerø sommerhus
Eventyrlig Oppussing Kragerø sommerhus

Veggene på sommerhuset ble malt med ONE Supertech i farge Kleber som er en ren grå farge. Det samme ble gjerdet som fungerer som en levegg mot havet utenfor hytta. Vinduskarmer er malt med One Door & Window tech i hvitfargen Snøkrystall for å understreke New Hamptons-stilen.

Nysgjerrig på programmet

Før-bilder

Eventyrlig Oppussing Kragerø førbilde
Eventyrlig Oppussing Kragerø førbilde

Et nesten tomt båthus med noen få møbler, og med panel på alle overflater møtte gjengen fra Eventyrlig Oppussing når de ankom sommerhuset. Bildet er fra sommerhuset før oppussingen begynte. Furu fra topp til tå!

I tv-programmet Eventyrlig oppussing på TV3 har oppussingsteamet valgt å bruke maling, tapeter og verktøy fra faghandelskjeden Nordsjo Ide & design.

Se produkter som er benyttet i programmet

Farger laster....