Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
wonderfulwhite_fargekart_hvite-farger
wonderfulwhite_fargekart_hvite-farger

Fargekart - Wonderful White

Å velge rett hvit nyanse er ikke alltid like enkelt. Hvitt er ikke bare hvitt, og det finnes ikke en farge som er perfekt i alle omgivelser.

Kalde og varme hvite nyanser

Hvis du ser nøye på en vegg som er malt i kalde hvite nyanser og en vegg malt i varme hvite nyanser, kommer du til å merke mange forskjeller. Kalde hvite nyanser har blå eller grønne undertoner, mens varme hvite nyanser skifter i varme toner som rødt og gult, noe som gjør at de er ideelle for å gjøre mørke eller små rom lysere.
 

Å velge rett hvit nyanse er med andre ord ikke enkelt. Hvitt er ikke bare hvitt, og det finnes ikke en farge som er perfekt i alle omgivelser. Kjølig lys fra nord gjennom store sjenerøse glasspartier, kan få en nøytral farge til å føles kald. Et sørvendt rom gir motsatt virkning; her forsterkes allerede varme toner, mens nøytrale og litt kalde farger kan varmes av lyset.

wonderfulwhite_fargekart
wonderfulwhite_fargekart

Inspirasjonsbilde fra fargekartet, Wonderful white

Hvitt for en rent og rolig inntrykk

For å gjøre det enklere for deg å velge rett hvit nyanse, har vi utviklet fargekartet, Wonderful white – der har vi delt inn et utvalg av våre vakre populære hvite farger i seks ulike grupper. Vi har også gradert dem i en lys- og en mørkhetsskala. Les nedenfor hva som kjennetegner fargene i de ulike gruppene, og tenk igjennom rommets forutsetninger og hva du ønsker å oppnå med fargen. Bestem deretter om du vil ha en lys, medium eller mørk farge.

Neutrals – Farger i gråskala – kan få et varmt utseende i lys fra sør, og kjøligere i lys fra nord.

Yellowish – Hvite farger med en anelse gult – den gule tonen forsterkes i lys fra sør og nøytraliseres noe i lys fra nord.

Goldish – En gulrød tone gir disse hvite fargene en strålende glans. Varmt lys forsterker det gylne, mens kjølige lys demper det.

Bluish - Den blå tonen vises tydelig i det kalde lyset fra nord, mens det varme lyset fra sør noen ganger kan gi et mer nøytralt utseende.

Greenish - En grønntonet hvit kan oppleves varm grå i lys fra sør, men kjølner ofte nordvendt.
 

Grønn følelse eller avslappende bakgrunnstone


Fargene Nordsjö white wisper og Nordsjö loyal white, som finnes i fargegruppen Neutrals, er eksempel på to nøytrale farger som gir rommet en avslappende bakgrunnstone. Ønsker du å skape en varm og innbydende følelse, kan en farge fra Yellowish eller Goldish være et bra valg, og ønsker du en frisk og grønn følelse, kan kanskje Nordsjö clean harmony i gruppen Greenish være din Perfect White.
 

Fargekart_wonderfulwhite_3_hvite_farger
Fargekart_wonderfulwhite_3_hvite_farger

Inspirasjonsbilde fra fargekartet, Wonderful white. 
De tre prøvemalingene på bildet til høyre er malt med fargene Nordsjö minimalist grey, Nordsjö crystal white og Nordsjö egg white.


Tenk på:

For å forstå hvordan ulike farger kommer til å oppleves i akkurat ditt rom, må du ta hensyn til flere ulike problemstillinger. Rommets beliggenhet og det naturlige dagslyset påvirker inntrykket, akkurat som hjemmets egne lyskilder. Dagslyset i et nordvendt rom har kaldere lys enn et rom som er vendt mot sør, og generelt er lyset midt på dagen kaldere en mykt morgen- og kveldslys.

 Refleksjoner som speiles gjennom vinduet, samt fra interiør og møbler i rommet, påvirker også opplevelsen, som f.eks. kan en knallrød sofa eller en grønn lenestol til å «smitte over» på de svakere, nesten hvite, veggfargene.

Kombinasjonen av ulike farger er også viktig – den nyansen du velger til dine vegger kan oppfattes lysere eller mørkere, sterkere eller svakere avhengig av hvilke andre nyanser den samspiller med.
Glem ikke bort gulvflaten som har stor gjennomslagskraft på veggfargens utseende.

Gulvmaling og inspirasjon på hvite og mørke farger på gulv
Gulvmaling og inspirasjon på hvite og mørke farger på gulv

Prøvemal med vår nyhet - Colour Tester


For å velge rett nyanse til akkurat ditt rom behøver du å oppleve fargen i rett sammenhang: i ditt rom, med dine møbler. Prøvemal, se hvordan de ulike nyansene samspiller med dagslys, kveldsbelysning og rommets innredning, og tenk over hvilken opplevelse du vil oppnå. Vi anbefaler å enten kjøpe hjem en Colour Tester eller en prøvespann, for å se hvordan fargen passer i akkurat det rommet man planlegger å male om.

Colour Tester
Nordsjö Colour Tester er et enkelt verktøy med en praktisk innebygget mini-rulle som finnes i hele 49 vakre og moderne farger.  På denne enkle måten prøvemaler du fargen hjemme på dine egne vegger og får en bra oppfattelse av slutrtesultatet, samt hvordan din øvrige innredning og lysinnslipp i rommet påvirker fargen.
Her kan du les mer om Colour Tester og se hvilke farger den finnes i. Det beste er at du dessuten kan klikke hjem dine favorittfarger i Colour Tester direkte til døren her.


Fargeprøve
Fargeprøve
Farger laster....