Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Spisestuen er malt i brente gule og rosa farger

Fargevalg fra klassisk til kontrast: Finn din perfekte interiørstil

Skal du male om hjemmet? Bli trygg på egne fargevalg og lær hvordan du setter sammen farger for å få stemningen du ønsker.


«Jeg vil gjerne male om veggene mine, men jeg vet ikke hvilke farger jeg skal velge. Jeg liker veldig godt kontrastfargene til naboen, men jeg er redd det er for vågalt for meg. Kan dere hjelpe meg å finne min personlige stil?»

Ifølge undersøkelser som Nordsjö har utført, mener 40 % at de umiddelbart foretrekker nøytrale fargepaletter, mens 36 % sier at de foretrekker en moderne stil når de skal pusse opp hjemme. Å finne ut hvilke fargekombinasjoner du liker, og hvorfor du liker dem, kan hjelpe deg å bli tryggere på egne interiørvalg og finne en fargepalett som du virkelig trives med.

Hva venter du på? Les videre og finne ut hvordan du finner frem til din perfekte interiørstil ved bruk av ulike metoder når du skal velger farger til ditt hjem:

1. Liker du det rolig og dus? Prøv en ensfarget fargepalett

Ensfarget-fargepallett-på-soverommet

Se hvordan denimgrå, årets farge for 2017, kan brukes for å forvandle hjemmet ditt.

Hvis du foretrekker en enkel og elegant interiørstil, kan en ensfarget fargepalett være noe for deg. Ensfargede paletter er et ganske risikofritt alternativ, og hvis du bare bruker én farge er det viktig at du gjør det riktig. Ta utgangpunkt i en farge og bruk fargen på ulike elementer.

Her kan Nordsjö Visualizer-appen være til hjelp. Last ned appen til din iPhone eller smarttelefon og følg instruksjonene, så får du et umiddelbart, digitalt inntrykk av hvordan den ferdige veggen kommer til å se ut. Dermed kan du prøve ut så mange ulike farger som du vil.

Hvilke farger?

Denim Drift og Light Dijon

 

2. Liker du farger som harmonerer? Prøv farger ton-i-ton

Ton-i-ton-fargepallett-i-nøytrale-farger

Dette er en av de tryggeste måtene å fargesette hjemmet på. Fargene hentes fra samme fargefamilie med lik fargetone, og er harmonisk å se på. Fargene er ulike i nyanse med med samme styrke i farge. 

Hvilke farger

Spiced Honey og Nordsjö Soft pink

 

3. Liker du det moderne og fokus på kontraster? Prøv en komplementær fargepalett

Komplementære-farger-i-blått-og-grønt-på-soverommet

Du setter sammen en komplementær, eller kontrasterende, fargepalett ved å bruke farger som ligger på motsatt side av hverandre i fargehjulet, som for eksempel oransje og grønnblått, gult og blått, og grønt og magenta.

Du setter sammen en komplementær, eller kontrasterende, fargepalett ved å bruke farger som ligger på motsatt side av hverandre i fargehjulet, som for eksempel oransje og blågrønn, gult og blått, og grønt og magenta.

I slike paletter har mengdene alt å si. Når du velger fargenyanse, anbefaler vi at du velger én dominant farge, og at du deretter maler et mindre område i den kontrastfargen du har valgt. Sterke farger har en tendens til å forsterke hverandre så utvis forsiktighet. Se gjerne på farger i svakere nyanser for et spennende uttrykk. Du kan for eksempel kombinere kobberfargede vegger med lister i grønnblått, eller et marineblått soverom med en gul fondvegg.

Hvilke farger?

Dazzling Antibes og Illuminated Le Havre

 

4. Liker du det lyst og romantisk? Prøv en harmonisk fargepalett

Harmonisk-fargepallett

Disse kombinerer toner og sjatteringer som ligger ved siden av hverandre på fargehjulet, og kan enkelt kombineres med nøytrale sjatteringer for et sofistikert og neddempet preg.

Hvis du foretrekker duse farger som blek rosa, lys blå eller grå-grønt, så kan du prøve en harmonisk fargepalett i hjemmet ditt? En slik palett kombinerer toner og nyanser som ligger ved siden av hverandre i fargehjulet som har helt lik sorthet og fargestyrke i seg. Fargene kan enkelt kombineres med nøytrale farger for en sofistikert og neddempet stil. Se for deg en palett med kjølige blåfarger, pastellgrønt og -grått, eller varm aprikos kombinert med rosa fra solnedgangen. Farger som ligger nær hverandre i fargesirkelen kalles nabofarger, og her kan du skape kreative og lekne fargepaletter

Hvilke farger?

Dusky Nice og Deep Montrouge

 

5. Liker du klare og sterke farger? Prøv en kontrasterende fargepalett

kontrast-farger-på-barnerom-malt-i-grønt-og-orange 5

Hvis du liker klarere farger, kan du jo være modig og prøve en mer ukonvensjonell fargekombinasjon? Kontrasterende fargepaletter er ikke for de uredde, men når balansen er riktig, fyller de garantert hjemmet ditt med liv og energi.

Hvis du liker klarere farger, kan du jo være modig og prøve en mer ukonvensjonell fargekombinasjon? Kontrasterende fargepaletter er ikke for de uredde, men når balansen er riktig, fyller de garantert hjemmet ditt med liv og energi.

For å få maksimal effekt kan du kombinere en nøytral fargepalett med knallsterke farger, som sjokkrosa og sitrongult, eller turkist og klar magenta.

Hvilke farger?

Dazzling Cognac og Mystical Dijon

 

6. Liker du det mørkt og luksuriøst? Prøv en grafisk fargepalett med et lite hint av farge

grafisk-fargepalett-i-brun-og-hvitt

Hvis klassisk svart/hvitt appellerer til din stilsans, kan du vurdere å bruke en grafisk fargepalett i hjemmet. Hold det enkelt med en fargepalett bestående av dyp sort, koksgrått og friskt hvitt, eller legg til én primærfarge for en dristig, kontrasterende stil. Denne kombinasjonen passer perfekt til geometriske mønstre, som striper, prikker, sjakkruter eller sikksakkmønstre.

Hvilke farger?

Mystical Le Havre, Sparkling Le Havre og Glowing Le Havre

Tips Det beste stedet å finne interiørinspirasjon på, er faktisk i ditt eget hjem. Tenk på de tingene du liker best – enten det er et vakkert skrin du har kjøpt på en reise, et morsomt postkort eller en flott vase. Bruk dine personlige gjenstandene som utgangspunkt for en fargepalett som gjenspeiler din personlige stil. Det er ofte i det personlig at du finner din egen stil.

 

Henter dataene, vennligst vent...