Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Dank blogger velger en varm grå veggfarge i stue
Varm grå farge på stueveggen hos den danske bloggeren

Finn veggfarge ved hjelp av moodboard!

Interiørbloggeren Carla Sofie Molge skulle male sin stue i en helt ny farge, og det var viktig for henne at prosjektet ville skape en helhet i rommet. Når man går i gang med et innredningsprosjekt, kan det være en vanskelig prosess å visualisere sine idéer, men det finns det råd for! Carla brukte nemlig et moodboard, som er til uvurderlig hjelp når det handler om valg av veggfarge.

 Carla Sofie Molge er interiør-influencer med bloggen www.molgedecor.dk og Instagram kontoen @carlasofiemolge, som blir fulgt av tusenvis av boligentusiaster. Hun har, sammen med åtte andre nordiske interiørbloggere, vært med på å velge signaturfarger fra Nordsjös nye fargekolleksjon Nordic Colours 2018. Hun valgte å navngi fargen CarlaSofieMolge Warm Grey, som skaper en fin dyp og dimmet overflate – en av de helt store veggfargetrender i 2018.

Først valgte jeg noen nyanser fra fargeviftene fra Nordsjö, som jeg gikk å overveide. Jeg klippet dem ut og satte dem sammen med noen av utklippene, bildene, illustrasjonene og interiørdeler, som jeg hadde funnet som inspirasjonsmateriale til mitt maleprosjekt.

Det kan være vanskelig å velge mellom alle de fantastiske insiprasjonskilder som finns, men ved å fokusere på en fargeretning, som Carla har gjort, kan man raskt utelukke de nyanser som ikke matcher med ditt hjem, din smak og dine nåværende møbler. Hele prosessen kan være svært givende for ditt prosjekt, da man raskt finner frem til yndlingsfargen ved bruk av f.eks. moodboard. I tillegg er det også en morsom oppgave som kan resulterere i dekorering av interiøret.

-Jeg pleier å begynne med et stort stykke lerret, evt. målene 70x100 cm. Dette kler jeg med en lekker tekstil, som jeg fester med en stiftemaskin. Da kan man raskt og billig lage sitt eget moodboard til veggen på hjemmekontoeret. Det er viktig å starte med å gjøre prosjektet så overkommelig og målbevisst som mulig. Det første skrittet er å velge en harmonisk fargepalett til rommet du ønsker å innrede. Tenk på møbler og gjenstander som betyr noe for deg, og som du gjerne vil fremheve i din bolig. Finn frem til farger og nyanser som skaper en helhet, men som også står til hverandre, så unngår man å bli fargeforvirret og skape uro i hjemmet.

Moodrboard er et nyttig verktøy når du skal velge farge
Carla lager et moodboard

-Mitt moodboard endte med å gi meg et langt bedre overblikk over fargene, spesielt fordi det ga meg et nyttig hint om at jeg var på vei i riktig retning for meg og min stil. En veldig god måte for å bli mer sikker i min beslutning, er å hente fargeprøver hos den lokale forhandler. Da kan man male et felt med en fargerpøve på en kraftig kartong, som man deretter har mulighet til å flytte rundt i sitt hjem slik at man ser hvordan fargen tar seg ut i dagslys og om kvelden. Når man er kommet så langt med valg av farger, at man kan hente fargeprøver og teste på kartong, kan neste skritt være å oppleve malingen i forskjellig lys. På den måten kan med en gang se hvordan fargen reagerer på veggen, og i kontrast til møblene i rommet og innredningen. En av de helt store trendene i 2018, er de matte veggefargene vi ser i alle interiørmagasiner, som Carla Sofie Molge også har valg til sin stue.

-Et annet verktøy hvor man kan skape inspirasjon til veggefargen, er gjennom app’en Pinterest. Dette er definitivt et av mine favorittverktøy, og ikke minst min redning hvis jeg har bruk for en hurtig og kreativ fornyelse til veggene hjemme. Men fordi jeg liker å omgi meg med ting, som jeg blir inspirert av, vil jeg alltid foretrekke et fysisk moodboard når jeg skal velge veggfarge.

Carla velger sin egen signaturfarge - CarlaSofieMolge WarmGrey
Varm grå farge på stueveggen hos Carla

Den grå maling som Carla valgte til stuen heter Nordsjö Ambiance Xtramatt med navnet CarlaSofieMolge Warm Grey. Helmatt veggmaling gir en flott, dyb og dempet refleksfri overflate. Perfekt til soverom og stuer hvor man ønsker en helmatt og fargeekte overflate.

Nordic Colours 2018

Nordsjö Nordic Colours 2018 er en palett som består av 9 farger som er valgt av 9 kreative nordiske influencere, som arbeider med innredning. Våre influencere har valgt signaturfarger som de mener kommer til at prege vårt interiør i 2018.

Henter dataene, vennligst vent...