Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Gi hjemmet et elegant preg med dempede farger

Skap et elegant hjem med dempede farger som fremhever materialene og teksturene i dem.

«En av fordelene med å bruke dempede farger er at det flytter fokus til teksturene», sier Willeke Jongejan, overordnet fargedesigner ved Global Aesthetic Center. Naturmaterialer passer perfekt sammen med denne fargepaletten, slik at treverk eller synlige murvegger kommer til sin rett. Eksperimenter med lignende materialer i møblene – fargene og teksturene i lær, ull og umalt treverk fremheves av nøytrale omgivelser.

Et skinnende innslag

Prøv å kombinere skinnende og matte overflater for å gi tofargede vegger tekstur.
Lyst og naturlig rom

«Prøv å kombinere skinnende detaljer på en matt vegg, slik at overflaten endrer seg gjennom dagen, ettersom lyset flytter seg», sier Willeke. Ved å bruke dempede farger og fargekombinasjoner, samt variasjoner mellom matte og blanke overflater, kan du gi et subtilt, men overraskende preg til alle typer rom. Bruk av tekstiler som lin og gulvtepper kan også gi en subtil kontrast.

Hvilke farger?

Bright Calais
Misty Roubaix
Denim Drift

Hold stilen

Lag grafiske mønstre i to farger på veggene.
Vegg med striper i to farger og stearinlys

«Tingenes tidsalder, der man kjøper for å kjøpe, går mot slutten», sier Willeke. Vi beveger oss bort fra den tradisjonelle forbrukerkulturen mot en mer subtil og neddempet tilnærming til eiendelene våre og interiøret vårt. Denne minimalistiske holdningen til interiørdesign er preget av at vi har fått en ny type luksus – nemlig tid og rom. I stedet for å overvelde sansene gir vi dem plassen de trenger, med en beroligende og dempet fargepalett.

Hvilke farger?

Light Dijon
Denim Drift

Kjenn etter selv

Med en neddempet fargepalett lar du gjenstandene stå i fokus.
Neddempet interiør

Denne spartanske og minimalistiske tilnærmingen gjør at du kan gi rommene personlighet ved å legge til tilbehør i ulike materialer, der det taktile er i fokus. «Tenk på hvordan det vil kjennes å ta på gjenstandene», sier Willeke. Når fargevariasjonene er svært subtile, er det gjenstandene i rommet som skaper forskjellene.

Du kan også eksperimentere med å male noen deler av møblene og la andre være umalte. Begynn med å velge ut et par av stolene i rommet som du maler, og hvis du er ekstra djerv, kan du prøve å male en halv stol, slik at du kan føle overgangen fra en glatt til en ru overflate på samme møbel.

Hvilke farger?

Denim Drift
Bright Calais

Antydningens kunst

Last ned Nordsjö Visualizer-appen for å se hvordan disse neddempede, lyse fargene kan brukes i hjemmet ditt.

Henter dataene, vennligst vent...