Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Grønt kjøkken hos Malin Persson

Heng med fra idé til ferdig resultat - se oppussingen av hennes kjøkken og få tips om hvordan du kan piffe opp ditt eget kjøkken!

Personlig og tidløs

Hjemme hos interiørguruen, bloggeren, foreleseren og ikke minst programlederen for et hageprogram i Sverige Malin Persson har renoveringen av den frittstående gjesteleiligheten akkurat blitt ferdig.

Slik skriver Malin:

– Jeg brennner for personlig og tidløs interiør. Jeg vil dele det som inspirerer meg; hageprosjekt, vakkert interiør, spennende reiser og en holdbar livsstil som setter gullkant på hverdagen.

Malin bodde i Italia i 15 år og dette har påvirket hennes smak og stil. Det er en herlig blandning av nytt, arvet og loppisfunn. Hun elsker å gå på auksjoner og er stamkunde i alle antikvitetsforretninger i Skånes.

Kjøkkenet er hjemmets hjerte

@malin persson_skåp
@malin persson_skåp

Kjøkkenet er i følge Malin hjemmets hjerte, plassen der alt skjer. Her samles familien for lekselesning, diskusjoner, lek og selvsagt matlaging og bollebakst med barna.

– Jeg satte inn en stor kjøkkenøy i mitt kjøkken når jeg renoverte for fire år siden og har ikke angret et sekund, skriver Malin.

Hennes kjøkken, som er et populært søk på Pinterest, har flislagte hvite vegger og langs den ene veggen står et fantastisk sort skap som fikk følge med flyttelasset fra Roma.

– Skapet ble utgangspunktet for resten av kjøkkenet, det var det første møbel som jeg visste at jeg ville ha hjemme hos meg.

Ett nytt kjøkken i gjesteleiligheten

@malin persson_detaljer
@malin persson_detaljer

I begynnelsen av året begynte Malin å planlegge en frittstående gjesteleilighet i sin kjeller. I mai måned, når byggestøvet hadde lagt seg, så begynte det morsomme: Å velge overflater, farge og å innrede!

– Å våge farger er helt rett men de skal gjerne kombineres på et mykt sett og være behagelige sammen.

Malin valgte et par enkle kjøkkenskapdører i furu som hun etterpå malte med pensel i en herlig støvet grønn farge.
Etter noen omganger hos Nordsjö Idé & Design-butikken i Limhamn utenfor Malmö fant hun til slutt den perfekte grønne fargen med tilstrekkelig mye brunt og gult i.

Skapdørene er malt med vår matte panelmaling Ambiance Superfinish i fargen S 7010-G70Y.

Male kjøkkenskapene gir nytt kjøkken

@malin persson_malin
@malin persson_malin

En ny farge på skapdørene kan totalt forandre ditt kjøkken. La deg inspireres av Malins vellykkede makeover og våg å teste du også!

– Enkle skapdører fra Ikea kan bli så fine! Med sine ulike ådringer fremheves treets naturlige uttrykk veldig flott, spesielt når de er penselmalt i en mørk farge.

– Fargen gir kjøkkenet en følgelse av tradisjon, kvalitet og håndverk. Jeg forsøkte med et par ulike farger men festet meg ganske raskt for Nordsjös panelmaling i farge S7010-G70Y.

Tips for å velge riktig maling og farge

@malin persson_köksvägg
@malin persson_köksvägg

Veggfargen hos Malin er en aning lysere grønn, og den er også fra Nordsjö, og heter S 5010-G70Y. Gjør som Malin og bryt de mørke jordlige tonene med luksuriøse metaller, så fint!

Tips fra Malin:

– Det er alltid vanskelig å anbefale en farge da den endres med helheten og lysforholdene i rommet. Så ett tips før du velger farge er å se hvordan fargen ser ut i dagslys såvel som i lampelys på kvelden.

– Farger påvirkes enormt av lyset, både av tilgang på lys og av hvilken type belysning du velger. En farge som du har sett her hos meg er kanskje ikke like fin hos deg ettersom omgivelsen spiller så stor rolle. Ta med en prøveboks med deg hjem og prøvemal litt før du bestemmer deg!

Matt eller blank?

– Jag har valgt å male med elegante matte malinger og det blir alltid finest synes jeg, spesiellt når man maler med mørkere farger.

Slik gjør du – Mal kjøkkenskap

@malin persson_malin målar
@malin persson_malin målar

 

Vil du også piffe opp ditt kjøkkken? Slik gjør du, steg for steg!

• Dekk gulv og møbler med malepapp eller plast og skru av knopper og beslag. Ta ned skapdørene og legg de på en pall eller lignende.

• Vask skapdørene med Nordsjö Original Forvask for å ta bort smuss og fettflekkar. Skyll med vann og la det tørke.

• Slip lett med sandpapir. Dette er spesielt viktig på overflater om allerede er malt eller lakkerte.

• Påfør skapdørene grunningen Nordsjö Original Heftgrunn. Om du behøver å sparkle over hull og ojevnheter gjør du det etter at gruningen har tørket. Anvend Nordsjö Professional Snickerisparkel. Når sparkelet har tørket sliper du lett igjen. Glem ikke å tørke av slipestøvet.

• Mal minst to strøk med Nordsjö Ambiance Superfinish i valgte farge. Malingen har ekstremt bra utflyt og er ripefast og passer derfor perfekt for maling i og på kjøkkenskap ettersom den gir en veldig hard overflate og et perfekt jevnt sluttresultat.

• La malingen tørke ordentlig mellom strøkene.

 

 

Prøv ut fargen på veggen uten å male først 

Visualizer_slik gjør du 1
Visualizer_slik gjør du 1

• Last ned gratis-appen Nordsjö Visualizer fra Google Play eller App store for å teste forskjellige farger ”live” på veggen din. Les mer hvordan du går frem

• Besøk din Nordsjöbutikk for å hente inspirasjonsbrosjyrer og fargeprøver. Finn din forhandler her...

• Kjøp prøvebokser av favorittfargene dine for å finne ut hvordan de ser ut hjemme hos deg. Mal på veggen, en treplank, malerpapp eller papir.

Mer om Malin

Navn: Malin Persson

Bor: I en ærverdig villa fra 1908 i Malmö

Familie: Barna Milo, Cleo och Tiago

Jobber som: Interiørakitekt, blogger på Elle Decoration, foreleser og programleder for hageprogram

Blogg: malin.elledecoration.se

Instagram: @themalinpersson

Henter dataene, vennligst vent...