Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se

Har du ikke plass til et eget barnerom? Lag en koselig krok hvor som helst i huset

Vi viser deg hvordan du kan lage et eget område for barnet uten at du behøver å flytte.

– Vi har termin om noen måneder, men vi har ikke nok plass til et eget barnerom. Hvordan kan vi lage et eget område for babyen uten å måtte flytte til et større sted?

Trangen til å bygge rede er ofte sterk når du venter barn. Men du trenger ikke flytte til et større sted, eller innrede et helt rom, for å skape en koselig krok der den lille babyen kan hvile.

Ifølge undersøkelser utført av AkzoNobel, innreder faktisk over 17 % av nye foreldre et hjørne i sitt eget soverom som barnerom hvis de har lite plass, mens én av ti foreldre som allerede har barn, lar dem dele rom.

Trenger du hjelp? Våre smarte interiørtips hjelper deg å lage en koselig krok som babyen kommer til å like:

Dristige, vannrette striper i ulike grønntoner er et tidløst valg, og fungerer godt for både gutter og jenter i alle aldre.
Delt soverom med stripete vegger

 

Deling med søsken

Hvis babyen skal dele rom med eldre søsken, kan du ha det litt moro med ulike farger og mønstre, og gi rommet et tidløst preg som alle barna setter pris på.

Dristige, vannrette striper i ulike grønntoner er et tidløst valg, og fungerer godt for både gutter og jenter i alle aldre, mens sterke striper i flere farger passer bra for litt eldre søsken.

Du kan også lage tydelig definerte sovesoner ved å bruke ulike mønstre eller farger i ulike deler av rommet. Noen prikker i pastellfarger gjør babysonen mer interessant, uten at den lille blir overstimulert, mens sterkere farger passer perfekt for småbarn og eldre søsken.

Hvilke farger? Misty Valence, Restful Le Havre og Bright Valence

 

Når du har satt av plass til barnesengen, kan du velge matchende farger som gjør at babysonen skiller seg ut fra resten av soverommet.
Nøytralt soverom

 

Mal et koselig barnerom i hjørnet

Hvis du bor i en leilighet med ett soverom, er et eget barnehjørne en god måte å utnytte tomme kriker og kroker på, samtidig som babyen får et koselig sted å sove.

Først må du rydde soverommet for eventuelt rot, slik at du kan se hva du faktisk trenger å gjøre. Kan du sette sengen inntil veggen? Kan du bytte ut eventuelle skap med hyller montert på veggen? Når du har satt av plass til barnesengen, kan du velge matchende farger som gjør at babysonen skiller seg ut fra resten av soverommet.

Et smart triks er å bruke en varm, nøytral farge, som beige, til den voksne delen av soverommet, og en lys, matchende farge på veggen der barnesengen står. Lavendel er en allsidig farge som kan virke beroligende for babyen, samtidig som den gir hele fargepaletten et sofistikert preg. Rommet virker mer helhetlig hvis du maler vegghyllene i stamme farge som veggen i babysonen.

Hvilke farger? Shiny Miramas

 

Hvis du vil ha et helhetlig preg, kan du male hyllene og skapene i samme farge som det koselige barnehjørnet. Om mulig bør du velge en slitesterk maling som kan tørkes av, slik at du lett kan fjerne eventuelt søl.
Oppbevaringsideer til barnerommet

 

Smart oppbevaring

Utnytt alle kriker og kroker i hjemmet, og unngå å kjøpe inn mer møbler enn nødvendig. I stedet for et stellebord kan du vurdere å bruke noe av skapplassen til å stelle babyen. Du kan også feste en polstret stellepute oppå en kommode, og lage en kombinerte stelle- og oppbevaringsløsning.

Hvis du vil ha et helhetlig preg, kan du male hyllene og skapene i samme farge som det koselige barnehjørnet. Om mulig bør du velge en slitesterk maling som kan tørkes av, slik at du lett kan fjerne eventuelt søl.

Hvilke farger? Dazzling Miramas og Illuminated Lyon

 

Tips Hvis du er usikker på hvilke farger du bør velge, kan du laste ned Nordsjö Visualizer-appen {https://www.nordsjo.no/no/artikler/nordsjs-banebrytende-app-visualizer-v...} til smarttelefonen din. Den gir et raskt inntrykk av hvordan rommet kommer til å se ut når du er ferdig å pusse opp.

Bare hold appen opp mot veggen du vil male, velg en farge fra fargepaletten, trykk på skjermen, og se resultate umiddelbart! Les mer på https://www.nordsjo.no/no/visualizer-fargeapp 

Henter dataene, vennligst vent...