Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Krickeling dimblå veggfarge malt i hennes eget hjem

Hjemme hos Kristin Lagerqvist @krickelin

Kristin Lagerqvist, mest kjent som @Krickelin, er en fremgangsrik blogger, interiørstylist og fotograf. Hennes villa i Varberg i Sverige har en spennende historie og er renoverert med kjærlighet og mye blått – følg med oss på rundtur i hennes hjem!

Et hus med historie

Villaen – som foruten Kristin bebos av mannen og deres tre sønner samt katten Siv – har en lang historie. Tomten kjøptes i 1926 av formann C A Freckman for 4 000 kronor. Han lot deretter arkitekten Thorwald Söderberg, som også designet det gamle togstasjonshuset i Varberg, tegnet huset. Under de neste 100 år ble huset benyttet som bakeri, butikk, antikkhandler, klesforretning og reklamebyrå. Allsidig bruk med andre ord og med en plassering i sentrum for hendelsene: – På ene siden lå møllen og på andre siden et begravelsesfirma, samt Varbergs kirke og tilhørende kirkegården. På tomten ble det tidligere tillvirket likkister, forteller Kristin.

"Vi vil ha det!"

Det var fra begynnelsen Kristins mann Jonas som var mest entusiastisk over huset og hadde drømt om å eie det mens Kristin var mer tvilsom på grunn av all jobb som hun forestilte seg skulle komme med å kjøpe dette huset. Men allerede på første visningen utbrøt Kristin i hallen "vi vil ha det!" mens Jonas hysjet på henne og forsøkte spille litt vanskelig for selgeren som fikk seg en god latter. Huset var dessuten i fint stand, så hennes frykt for hvor mye arbeid som skulle nedlegges stemte ikke. – Vi malte om alle rom og tapetserte slik at det ble våre farger. That’s it. Jeg har alltid hatt blå som min farge. Det er noe fredfylt og trøstende med de ulike fargetonene fra himmel og hav. Skyvedørene er malt i farge Dark Dijon. Malingen heter Ambiance Dør, list og panel og finnes å både helmatt og halvblank.

Spisestuen til bloggeren krickelin

Tåkeblå stue

Historien bak fargen Krickelin Dimblå, en farge som er blitt veldig populær, startet med jakten på en lys blå farge som ikke skulle føles babyblå.

– Min lokale Nordsjö-forhandler hjalp meg å blande frem to alternativ som jeg etterpå gikk hjem og prøvemalte på veggen for å se hvordan fargen skulle ta seg ut i både dagslys, kveldslys, i skumring, til våre bilder og våre møbler. Jeg ville også at fargen skulle fungere sammen med den storblomstrede tapeten i hallen og ettersom det er et gjennomgangsrom så ville jeg at det skulle være en vakker passasje inn til spiserommet som er malt med den fantastisk vakre nesten hvite fargen Light Dijon, med de store mørke blå skyvedører i fargen Dark Dijon mellon rommene. Veggene ble malt med veggmalingen Nordsjö Ambiance Xtramatt, som gir en vakker dybde i rommet og fløyelsematte vegger som er så utrolig flotte. Malingen løfter dessuten mørke farger ekstremt bra.

@krickelin stue Krickelins dimblå Andrea Papini

TV-stue med plass til mange aktiviteter

Et gjennomgangsrom der barna tilbringer mye tid ble malt med malingen Nordsjö Easy2Clean da det enkelt går å tørke av veggen hvis det går litt vilt for seg mellom tv-spill, saft og is. – Jeg valgte Nordsjös Colour of the Year 2017, Denim Drift, en herlig blågrå farge. Dels for at den passer den grå heldeknings-matten samt løfter de hvite skyvedørene på en vakker måte, men også for at fargen skulle være i harmoni med de øvrige rommene i huset. Slik ble resultatet! Helt plutselig ble det veldig koselig for oss alle å oppholde seg her. Både med og uten tv-spill.

@krickelin tv-stue

Et hjem å leve og trives i

Kristin innreder gjerne med vintage-funn, mange kunstverk og keramikk i stilleben. Og fremfor alt mengder av grønne vekster. – Ting er bare ting. Selv synes jeg at planter er viktig i et hjem, selv om familien og hverdagen til de som bor der er det viktigste. Det skal finnes manga områder som du kan leke og oppholde deg i, men også der du kan trekke deg tilbake og være i fred. Jeg synes at vi har funnet en bra mix i det her hjemme.

Ønsker du å se mer av hjemmet til Kristin?

Les hvordan Kristin kombinerer tapet og malte vegger på hennes blogg: krickelin.elledecoration.se eller på instagram: @krickelin

Henter dataene, vennligst vent...