Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Hvitmalt gjerde

Slik maler du gjerdet

Et velholdt gjerde rammer inn eiendommen og skaper et privat rom på innsiden. Mange ønsker seg et vakkert trestakitt, men kvier seg kanskje for jobben det medfører. Hemmeligheten er å bruke de riktige produktene, og å være nøye med grunnarbeidet. Fremgangsmåten får du her – forklart trinn for trinn, slik at du får et varig og vakkert resultat.

Trinn for trinn guide - når du skal male gjerde og rekkverk

  1. Vask gjerdet med Original Forvask. Det er viktig å fjerne soppsporer, løse trefibre, støv og smuss. Maling fester ikke til sopp og skitt. All såpe må skyldes vekk etterpå.2. Slip og skraå Bruk en stiv vaskekost hvis overflaten er svært skitten eller ved soppangrep. Gjenta behandlingen etter behov.

  2. Slip og skrap bort gammel maling.

  3.  Mattslip tidligere malt gjerde.

  4. Obehandlet gjerde? Impregner med Tinova Wood Base Oil. Vær ekstra nøye på endeved og rundt festemateriell der fuktopptaket er størst. 

  5. Grunn med et strøk Tinova Primer Exterior på alle impregnerte overflater.

  6. Mal så hele gjerdet 2 strøk med den valgte toppstrøksmalingen. Bruk ONE Door & Window Tech. Malingen kan brekkes i nærmere 6000 farger. 

  7. Godt jobbet! Steg 7 er å slå deg ned på terrassen og unne deg en is og være fornøyd med deg selv og din innsats!
gulmalt gjerde

Forarbeid ved ubehandlet treverk

På nye, ubehandlede gjerder av treverk anbefales impregneringsoljen Tinova Wood Base Oil påført på endeved i topp og bunn av hvert bord, før påføring av grunning og toppstrøk. Den er tyntflytende og trekker dypt inn i treverket for å beskytte mot fukt og råte. Endene på plankegjerdet er utsatt for varig fukt, da det i tillegg til regn, gjerne blir stående i snøsmeltningen. Du trenger derfor ekstra beskyttelse på disse områdene.

gulmalt gjerde
Mal gjerdet i hagen

Vær oppmerksom på at treverket må være tørt før du påfører maling på treverk. Det bør ikke være mer enn 16% fuktighet. Kalde treverkskonstruksjoner trenger jevnlig vedlikehold.

Farger laster....