Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Superhelter på barnrommet
Mal Batman på veggen

Inspirert av løver og superhelter

Interiør-influencer Katrine Lindgjerdet lot seg inspirere av løver, superhelter og en hjemmestrikket genser da hun valgte sine signaturfarger til Nordsjös fargepalett Nordic Colours 2018.

- Da vi skulle velge ut farger til paletten hadde jeg barnerommet til sønnen min Sander i tankene. Det skulle få seg en makeover og bli litt mer “stor gutt”-rom, derfor var det viktig for meg å ta hensyn til interessene hans. Sanders store helt er Batman, og han er veldig glad i løver, så da ble dette inspirasjonskildene for meg, sier Katrine.

Katrine Lindgjerdet er interiør-influencer med bloggen www.hvitelinjer.no og Instagramkontoene @hvitelinjer og @white.interior, som til sammen har over 600 000 følgere. Hun er valgt ut som en av ni nordiske interiørbloggere for å være med å plukke ut signaturfarger til Nordsjös nye fargekolleksjon Nordic Colours 2018. Katrines fargevalg både utfordret og overrasket henne selv.

- Jeg hadde bestemt meg for å gå utenfor komfortsonen ved å velge en sprekere farge enn jeg vanligvis gjør i interiøret. Den dagen vi skulle velge ut fargene hadde jeg på meg en ny, gul genser som moren min hadde strikket til meg. Jeg var så fornøyd med fargen på genseren så den påvirket nok mye av valget mitt.

En tanke om trender hadde hun også i bakhodet.

- Jeg ville velge en varm og lun farge som ikke alle andre har, men som jeg tror vi vil se mye til fremover, særlig på interiørfronten, sier hun.

Fargen hun til slutt landet på har fått navnet “Lion Heart”, en varmgul kulør som skaper energi og lunhet. Som en kontrastfarge til den gule har Katrine funnet en mørk, klar gråfarge som har fått navnet “Dragon Heart”.

Barnromsinspirasjon før og etter

Fø og etterbildet av barnerommet. Førbildet viser fargen Denim Drift. Det nye rommet bærer preg av å huse en større gutt.

I hjemmet sitt, som hun deler bilder av på bloggen og Instagram, er Katrine mest komfortabel med å ha nøytrale farger rundt seg, spesielt på vegger og møbler. Hun tilfører heller sterkere farger med tekstiler og pynteting.

- Gråfargen jeg valgte passer godt inn hos meg generelt, mens den gule er mer utfordrende og i stor kontrast til hvordan hjemmet mitt ellers er. På et barnerom passer det dog fint å bruke litt sterkere farger, så lenge det ikke er i hele rommet.

Med overraskende kombinasjoner av de to fargene har Katrine laget et spennende barnerom.

- Jeg ønsket å lage et lekent og tøft rom der jeg brukte ulike måter å male veggene på med de to fargene. Ingen av veggene har blitt like og vi har også brukt fargene til å skape ulike soner i rommet, sier hun.

Det finnes flere måter å dele en vegg i flere farger, og Katrine valgte ulike metoder for veggene på sønnens rom.

- På den ene siden valgte jeg å male halve veggen i hver farge. Skillet mellom fargene er litt tilfeldig, gjort med en liten malingsrulle horisontalt midt på veggen. På denne måten ble det en litt røffere look enn å bare dele fargene med en rett linje, sier Katrine.

På veggen ved sengen er det et klarere skille mellom fargene.

- Der brukte jeg maskeringstape for å få en ren linje. Jeg lekte meg også med å lage en stor gul trekant som går fra hjørnet øverst i taket og ned mot gulvet bak sengen.

Et godt tips når en vegg deles i en lys og en mørkere farge er å bruke den mørkeste fargen nederst. På den måten får man tyngden ned mot gulvet, og et lettere uttrykk opp mot taket.

Les hvordan Katrine maler skarpe linjer med maskeringstape her: Gøy på barnerommet hos HviteLinjer

Mal Batman på veggen
Barneromsinspirasjon gutterom

For Katrine var det viktig å velge en maling som fungerer godt på et barnerom, både med tanke på rengjøring og sliteevne.

- Jeg brukte Nordsjö Perform+ Easy2Clean, en barnevennlig maling som er lett å rengjøre og som har en slitesterk overflate. Malingen er også matt, noe jeg liker spesielt godt.

At eieren av rommet, Sander på snart fire år, ble fornøyd, kan Katrine bekrefte.

- Han elsker det! Han er så stolt at han vil at alle som ringer på døra skal komme inn å se på rommet hans. Nå har han fått et rom som passer til alderen, og det er mye mer praktisk med de ulike sonene. Han har en liten pult han kan sitte å pusle, bygge lego og tegne ved, mye oppbevaring til leker, og en stilig seng som han later som er et hus. Fargene falt også i smak, så jeg er veldig stolt av prosjektet og fargene jeg valgte ut.

Nordic Colours 2018

Nordic Colours 2018 er en fargekolleksjon på 9 farger skapt av 9 dyktige og kreative nordiske bloggere, som alle jobber med innredning. Hver blogger har valgt sin signaturfarge, som de tror kommer til å prege interiøret i 2018.

Henter dataene, vennligst vent...