Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Carla malte stueveggen grå
Oppussing av stuen hos Carla

Piff opp ditt hjem med ny farge og stemning

Det er ingen tvil om at fargene i et rom har en kraftfull innvirkning på oss, og er avgjørende med hensyn til hvordan vi oppfatter et rom. En av de mest effektive redskaper til å endre utseende på et rom er maling, samtidig som det er en god måte til å piffe opp interiør og møbler. Les her om interiørbloggeren Carla Sofie Molge, som har klart å skape stemning og hygge, ved å male sin stue i en helt ny varmere gråtone.

Carla Sofie Molge er interiør-influencer med bloggen www.molgedecor.dk , og Instagramgramkontoen @carlasofiemolge, som blir fulgt av tusenvis boligentusiaster. Hun har, sammen med åtte andre nordiske interiørbloggere, vært med på å velge signaturfarger fra Nordsjös nye fargekolleksjon Nordic Colours 2018. Hun valgte å gi fargen navnet CarlaSofieMolge Warm Grey, som skaper en fin dyp og dempet overflate – en av de helt store veggfargetrender i 2018.

Carla og hennes samboer hadde endel mørke møbler, og ville derfor gjerne skape et lyst og innbydende hjem. Spesielt deres mørkegrå veloursofa hadde en meget sentral plass i rommet, og det krevde en farge som ikke ble alt for mørk.

- Tidligere hadde vår endevegg en lysegrå nyanse i en litt kaldere tone, mens stoplen i rommet var mørkegrå. Jeg følte at fargene ikke supplerte hverandre, og at stemningen i rommet ikke var så hyggelig og intim som jeg hadde ønsket. Mitt mål med fargen var derfor å skape en mer varm, myk og hyggelig følelse i stuen. Lysinnslippet har mye å si i forhold til valg av farger, og det kan være en stor utfordring å finne den perfekte nyanse. Maling endrer seg mye etter lyset i rommet, avhengig av hvilket verdenshjørne rommet vender mot. Dersom rommet lyses opp av lys fra nord, vil fargen komme til å se kaldere ut. Hvis rommet derimot vender mot syd, oppleves selv nøytrale farger som relativt varme.

Stueveggen er malt med en varm grå farge
Opussing av stue hos Carla Sofie Molge

-For meg var det viktig å finne frem til den rette fargen, slik at jeg kunne ”kickstarte” min kreative gnist og få visualisert mine idéer. Jeg har også et godt forslag til dem som ønsker å prøve en ny farge i sitt hjem. Det kan være en veldig god idé å male 2 til 3 nyanser på et litt større område på veggen, minst 1x1 meter, for å få et bedre inntrykk av hvordan fargene står til møbler og resten av interiøret. Det viste seg at fargen Carla SofieMolge Warm Grey var fantastisk å bruke på andre ting enn veggen også. Derfor ble det bestemt at fargen skulle gå igjen når gulvtepper og puter ble valgt. Carla endte også med å male reolen i samme farge, for å gi et mer harmonisk uttrykk, og dermed en større sammenheng mellom farge på veggen og selve interiøret.

-Jeg elsker lyse nyanser, og med den nye helmatte fargen, kunne jeg virkelig skape en mer varm og myk følelse i stuen. I tillegg er fargen et godt supplement til mange kalde nyanser. Jeg elsker å eksperimentere med farger i innredningen, spesielt de dempede nyansene appellerer mest til meg. Jeg kan nemlig ikke finne ro hvis det blir for mange farger på innredningen, og spesielt de fargerike gjenstandene ender som regel med å bli skiftet ut igjen. Hvis du tør å velge noe annet enn hvite vegger, men samtidig ønsker å ta et skritt av gangen, kan det være en god idé å starte med å velge nøytrale farger, slik som Carla Sofie Molge. Spesielt fra den grå enden av fargeskalaen. Her finner du vakre nyanser og bred variasjon mellom varme og kalde toner, men slipper samtidig å ta stilling til en helt ny fargeretning. Det har lenge vært poplulært å male en enkelt vegg eller to i et rom, for å skape kontrast, men en av årets hotteste trender blir også å bruke samme nyanser på interiøret.

Varm grå farge på stueveggen hos Carla Sofie Molge
Carla Sofie Molges signaturfarge er en varm grå farge

-Hvis man også tør å bruke samme farge, på f.eks. vinduer, lister, reoler, kjøkkenfronter eller på noe helt annet, vil man raskt skape et stemningsfullt uttrykk, som er både gjennomført, ekslusivt og rolig på en og samme tid. Jeg kan også anbefale på det varmeste å sette i gang med malepenslene, fordi en farget veggflate vil alltid fremheve møbler og kunst på en helt annen måte, enn når de har en hvit vegg som bakgrunn.

Den grå malingen som Carla valgte til stuen heter Nordsjö Ambiance Xtramatt, og fargen heter CarlaSofieMolge Warm Grey. Helmatt veggmaling gir en flott, dyp og dempet refleksfri overflate. Den er perfekt til soverom og stuer hvor man ønsker en helmatt og fargeekte overlfate.

Nordic Colours 2018

Nordsjö Nordic Colours 2018 er en pallett bestående av 9 farger som er valgt av 9 kreative nordiske influencere, som arbeider med innredning. Våre influencere har valgt signaturfarger som de mener kommer til å prege vårt interiør i 2018.

Henter dataene, vennligst vent...