Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Hvordan male Ikea møbler
Hvordan male Ikea møbler

Skap en ny look med malte IKEA møbler

Å pusse og fikse opp et rom betyr nødvendigvis ikke å kaste ut alt det gamle og kjøpe masse nye møbler. Du kan skape en ny og moderne stil med et par malingsstrøk på møblene du allerede har.

Når du først maler veggene i et rom i nye farger, kan uttrykket løftes enda noen hakk ved å gi møblene dine nytt liv også. De fleste møbler kan males, også de med en glatt overflate slik for eksempel mange IKEA-møbler ofte har.

Katrine Lindgjerdet er interiør-influencer med bloggen www.hvitelinjer.no og Instagramkontoene @hvitelinjer og @white.interior, som til sammen har over 600 000 følgere. Hun har sammen med åtte andre nordiske interiørbloggere vært med på å plukke ut signaturfarger til Nordsjös nye fargekart Nordic Colours 2018. Fargen hun valgte fikk navnet “Lion Heart”, en varmgul kulør som skaper energi og lunhet. Som en kontrastfarge til den gule har Katrine funnet en mørk, klar gråfarge som har fått navnet “Dragon Heart”. Fargene har Katrine brukt til å pusse opp sønnen Sander sitt barnerom og hun har ikke bare gått løs på veggene.

Mal Ikea hyllen
Barneromsinspirasjon gutterom

- Først malte jeg veggene i rommet med begge fargene jeg valgte ut. Jeg malte både hele og halve vegger ved å bruke forskjellige teknikker for å dele av fargene. Og da jeg allerede var i gang med å male veggene var det lett å gå videre på småprosjekter som å male hyller og en seng, og småartikler som bilderammer og andre ting. Jeg liker veldig godt møbler som går ton-i-ton med fargene på veggen. Det trenger ikke være akkurat den samme fargetonen, men noe i samme gate. Dette gir et flott helhetsinntrykk til rommet, sier Katrine.

Hvordan male Ikea møbler

Et av møblene som har fått nytt liv på Sanders rom er en kjedelig hylle fra IKEA som de hadde fra før.

- Hyllen er en ganske vanlig firkantet modul med hvit og glatt overflate. Denne malte jeg i den gule signaturfargen min “Lion Heart”, og nå har den blitt et skikkelig blikkfang i rommet, forteller Katrine.

Å male møbler med nettopp denne glatte overflaten krever litt forarbeid, men med de riktige produktene blir jobben enkel.

- Det er viktig å gjøre en grundig vask av det du skal male, for å fjerne fett og annet som kan gi et dårligere grunnlag og feste. Malingsforhandleren anbefalte meg å bruke “Original Forvask” fra Nordsjö til vasken. For å få malingen til å hefte godt på den glatte overflaten på hyllen, hadde jeg på et strøk med primeren “Original Heftgrunn”. Så avsluttet jeg med to strøk maling av typen “Ambiance Superfinish”. Det er en sterk maling som tåler mye slitasje, noe som vi jo ikke kommer unna på et barnerom. Jeg har brukt samme maling til å male skapdører og en kjøkkeninnredning tidligere, og jeg er overrasket hvor godt malingen sitter, sier Katrine.

Produkter til malte Ikea møbler

 
Original Forvask
 
Original Heftgrunning til dør, list og panel
 
Ambiance Superfinish helmatt maling
 

Bygg et sengehus

HviteLinjer inspirasjon gutterom med fargen Lion Heart på veggen
HviteLinjer inspirasjon gutterom med fargen Lion Heart på veggen

Katrine og samboeren valgte å bygge en ny seng til sønnen selv, og denne ble malt i samme gråtone som veggen bak.

- På sengen, som er laget av tre, har jeg malt et strøk ”Original Kvist- og sperregrunn” før jeg malte to strøk maling i fargen “Dragon Stone” i malingen Ambiance SuperFinish helmatt. Et par hyller på veggen fikk også nye farger, henholdsvis i gult og grått som veggen de henger på. Nettopp for å oppnå den spennende ton-i-ton-effekten jeg nevnte tidligere, sier hun.

Dermed er det jo egentlig bare fantasien og kreativiteten som kan stoppe oss fra å male om og fornye de møblene vi har fra før. Det viktigste er å huske forarbeidet, for gjøres det ordentlig vil møblene dine leve i mange mange år videre.

Produkter til nysnekret seng

 
Original Kvist- og sperregrunn
 
Ambiance Superfinish helmatt maling
 
Ambiance Superfinish halvblank maling
 

Nordic Colours 2018

Nordic Colours 2018 er en fargekolleksjon på 9 farger skapt av 9 dyktige og kreative nordiske bloggere, som alle jobber med innredning. Hver blogger har valgt sin signaturfarge, som de tror kommer til å prege interiøret i 2018.

Henter dataene, vennligst vent...