Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
trendfarger-høsten-farger
trendfarger-høsten-farger

Slik innreder du høsten farger – 9 trender og farger å holde orden på og bli inspirert av

Høsten byr ikke bare på mange vakre farger i naturen, Den gir oss også en rolig og koselig følelse. Nå vil vi krype inn i våre hjem med myke pledd, en varm kopp te og en masse levende lys. Men også lysten til å fornye i hjemmet blir sterkere når høsten står for tur. Så hva er da trendene – og hvilke farger vil vi fargesette våre hjem med?

Varme brente toner, naturmateriell som lin, tre og lær, myke tekstiler og et snev av grønt – er noen av høstens sterke trender. Vi vil skape en følelse av trivsel og velbehag, men også finne en indre og en ytre ro i våre hjem.
 

Når livet går raskere, er det i blant på tide å trykke på pauseknappen

Hvert år samles Nordsjös globale fargeeksperter og et antall ledende designere fra hele verden, for å fange opp og diskutere stemningen som råder i verden. Dette overføres senere til den årlige fargetrendpaletten, og én avgjørende farge som velges til Årets farge.
Da arbeidet for å få fram Årets farge 2018 - Heart Wood ble gjennomført, så fant man en sterk og generell trend blant forbrukerne, de ønsket å forvandle sine hjem til et fristed fra omverdenen.

Når livet går raskere, er det på tide å trykke på pauseknappen, sier Ann-Charlotte Linde, Colour Manager i Nordsjö. Vårt hjem bør være en plass der vi kan dempe lyset, verne om våre verdier og lade batteriene.  Her kan farger spille en viktig rolle når det gjelder å håndtere balansen mellom det ytre og vår indre ro.

Den fantastiske høstpaletten


Vi vil skape et hjem som er varmt og innbydende, nyte en høstpalett som gir oss muligheten til å stenge støyen ute, roe våre sinn og lade batteriene, og hvor vi kan finne inspirasjon fra treets naturlige årringer, samt mykheten vi finner i stoff og lær.

Høstpaletten byr på varme ravfargede toner kombinert med dempede grårosa farger, koselige brune nyanser sammen med jordfargede pasteller og myke ferskentoner i selskap med en fløyelsaktig rosa.  Også statement-paletten med Dusty Pink og Dusty Green er fantastiske, litt mer dempede farger å jobbe med for å kunne skape et personlig og varmt hjem.

#1 Varme, rust- og jordaktige toner

Materiell som lin, lær og tre, kombinert med varme, jordaktige nyanser skaper et klart inntrykk i rommet. Hjemme hos bloggeren Vikoria Holmgren @viktoriaholmgren, er dempede nyanser og naturlige materialer den vinnende kombinasjonen. Den trerene knaggen smelter fint sammen med rommets øvrige detaljer og veggfargen, Deep Le Havre. Her valgte Viktoria å male med vår matte veggmaling, Ambiance Xtramatt, for å skape en ekstra dybde og en karakter til fargen.

Dazzling Roubaix er en elegant og myk sjokoladebrun fage, som vi ser her i en av Pella Hedebys stylinger for Elle Interiør.

En annen sterk trend i høst, er den strippede og stilrene Japonisme-looken. Hjemme hos bloggeren Elisabeth Halbjørhus med bloggen PureInterior kombineres stilen med den varme, rustrøde fargen Nordisk brunorange.

Bild 1: @viktoriaholmgren Bild 2: @pureinterior_ Bild 3 @pellahedeby Foto: Ragnar Ómarsson

#2 Fløyelsmyke flater


Drømmer du også om en fredfull stue i høst? I bloggeren Anna Kubels stue er veggene malt med den rolige, grågrønne fargen Restful Le havre. Selvsagt er stuen dekorert med en av høstens mest trendige detalj – den rosa fløyelspuffen. Puffen er ikke bare en fin detalj,  men også et perfekt minimøbel til å sette frem når man mangler en sitteplass.
Tips! Når du skal male din stue, velg da gjerne en matt farge til veggene. En fløyelsaktig overflate gir en fin og rolig følelse til rommet, og en dybde til fargen.

Bilder fra Anna Kubel @annakubel


Bonus-tips! Å male veggene i en lignende farge, som dine møbler og andre innredningsdetaljer, er en trend vi elsker – for se hvilket blikkfang det skaper i rommet! Fargene som vi blir inspirert av å male med her, er den grønnblå Nordsjö pebble drift fra fargekartet Simply Colourful.

Vegg og del av golv är målat med Nordsjö pebble drift

#3 Koselige jordnyanser med et snev av gyldenrosa

Ved å kombinere de koselige jordnyansene med myke jordnære pasteller, blir ditt hjem både innbydende og rent. Dusky Sarcelles som er en varm, gråbrun farge med et lite snev av gulrød – er en fantastisk sjokoladebrun nyanse å male med.

Hjemme hos Emly Slotte, som blogger på https://blogg.mama.nu/emilyslotte/ og driver instagramkontoen @emsloo, har en tidligere bortgjemt veggflate i gangen fått litt ekstra omtanke og en ny oppmerksomhet ved hjelp av litt maling. Den dempede gyldenrosa fargen på døren heter Rosengång og veggene og trappen er malt i fargen Dusky Sarcelles.

 Bilder från Emily Slotte @emsloo 

Hjemme hos bloggeren Lena Lidman @lenalidman85 og Viktoria Holmgren @viktoriaholmgren -  samspiller Dusky Sarcelles vakkert sammen med de grårosa lekende detaljene i rommet.

Bilder @viktoriaholmgren och @lenalidman85 

#4 Vakker grønn harmoni og luksuriøse detaljer


Et skikkelig koselig soverom står nok høyt oppe på våre ønskelister en kjølig høstkveld. Så hvorfor ikke investere i ekstra lukseriøst sengetøy og tekstiler i f.eks. myk, vasket lin for å gjøre det ekstra hyggelig. Den grågrønne skalaen skaper en skjønn, grønn harmoni og et stilrent uttrykk til et rom som er til for å lade batteriene. På bildet til venstre er veggen malt i vår farge Dark Paris.

Nordsjö evening shadow er en klar, vakker farge som binder sammen hjemmet uten å ta over. Et vakkert eksempel på dette er hvordan @bloggaibagis har brukt fargen i soverommet sitt. Den grønne tonen gir en ekstra dimensjon, og skaper en skjønn kontrast mot den trerene knaggen og kurvlampens varmere toner. Også her opplever vi en følelse av japonisme-looken.

Bild 1 @pellahedeby Foto: Ragnar Ómarsson, Bild 2 @bloggaibagis

#5 Greyish Delight kombinert med nære naturfarger og materiell

Lapptussans Dusk er en lys, gråbeige farge og som du hører av navnet, er den tatt frem i samarbeid med bloggeren Emma Sundström - @lapptussan. Fargen er også lekker i kombinasjon med andre jordnære nyanser og materiell. En fantastisk vakker Greige farge! 

Ingen kan ta bort følelsen og det velbehaget som kun noen levende lys på bordet kan skape. Lena Lidmans spisestue, som er malt med den vakre fargen Hop Greige, får oss til å lengte hjem med en kopp te i hånden og kosetøflene på. Les mer om fargene i hjemmet til House of Philia her

Nordsjö Heart Wood, samme farge som Greyish delight, er en gråbrun farge med varme rosatoner i seg. Her pryder den vakkert veggene hjemme hos Ida Gustofsson som driver instagramkontoen @sullkullan.

Bild 1: @lapptussan  Bild 2: @sullkullan  Bild 3: @lenalidman85Det er viktig å tenke på at når man skal velge sin favoritt Greyish, er lyset i rommet, og hvordan det senere vil påvirke hvordan vi opplever fargen. I et varmt lys så forsterkes det gyldne i fargen, mens i et kjøligere lys dempes det en anelse. Vi anbefaler alltid å prøvemale med fargen før man begynner å male.


 #6 Naturen og det grønne


Naturen og det grønne fortsetter å inspirere oss. I samarbeid med at høst- og vintermørket kryper mer og mer inn, er det enda viktigere å omgi oss med det vakre grønne.  Visste du at grønt både kan være stresslindrende og også inspirere til kreativitet? Så da forstår du at det ikke er mulig å overdrive denne trenden!

Hjemme hos bloggeren Malin Persson @themalinpersson står grønne fingre på dagens agenda – og se hvordan den fantastiske eføyen fungerer som en vakker gardin i kjøkkenvinduet!  Kjøkkenbordet er malt med Malins egen signaturfarge, Back to the roots by Malin fra vår Nordic Colours 2018 palett. Les mer om hvorfor Malin valgte denne fargen her.

Bilder fra Malin Persson @themalinpersson

I høst er det mye grønt som gjelder, og jo mer og større desto bedre. En annen trendy ting å satse på i høst, er tørket pampasgress – planten som vi alle plustelig ønsker å ha i våre hjem. Hjemme hos Ann Elin Sørøy, @idylloghim finner vi en vakker og naturnær balanse, der pampasgresset vakkert smelter sammen med veggfargen, Spiced Honey – årets farge 2019.

Den varmgrå fargen CarlaSofieMolge Warm Grey skaper her, sammen med den grønne planten (Monstera) og det jordfargede pampasgresset, gir en myk og varm følelse.

Bild 1: @idylloghim Bild 2 och 3: @carlasofiemolge

#7 Tid for å lade batteriene


Høsten er en tid for hvile, gire ned og kanskje en nødvendig digital detox. Vårt hjem bør være en plass der vi kan dempe lyset, der vi kan verdsette våre verdier og helt enkelt lade batteriene. Fargen kan her spille en viktig rolle når det gjelder å håndtere balansen mellom det ytre og vår indre ro.

I dagens samfunn er det viktigere enn noen gang å ta seg tid til å koble fra. Så hvorfor ikke ta deg tid til å lese en spennende krimbok, gå en lang tur – alene eller med en nær venn, eller hvorfor ikke sette i gang med et kreativt malerprosjekt. Her kan en palett med litt mørkere og mer intime farger som Intense Paris, Krickelin Kustgrå eller den grønntonede Dark le Havre være fine å male med.


Tips! Bøker er ikke bare avkobling, men også en fantastisk innredningsdetalj.  Hjemme hos Catarina @annacate har bøkene fått den innrammingen de fortjener, med stilrene veggmonterte hyller og en vakker farge (Dark le Havre) som bakgrunn.

Bild 1: @annacate Bild 2: @babes_in_boyland Bild 3: @emsloo


#8 Sennepsgult og vakre brune kamelnyanser

Disse fantastiske sennepsgule tonene av alle varianeter finnes på alt fra designmesser til arkitektur, innredning, mote og selvsagt hjemme på våre vegger. De gule tonene lyser sterkt i høst – enten på egenhånd, eller i kombinasjon med naturens egen palett eller en dempet rosafarge. Så nå får vi en gang for alle bli enige om at gult er kult.

Fargen på veggen er - Spiced Honey - Colour of the year 2019
 

Årets farge 2019 – Spiced Honey har en vakker ravtone med inspirasjon fra honningens skjønnhet. En farge som kan skape en beroligende og koselig, men også livfull stemning avhengig av hva den kombineres med. Bli inspirert av barnerommet hjemme hos @sticksstay.se og @aimforhappiness, samt stuen hjemme hos @camllaathena – der Spiced Honey står i en skjønn fokus.

Bilde 1 @aimforhappiness , bilde 2 @camillaathena

#9 Dusty Pink eller Dusty Green


Dusty – disse fantastiske skitne nedtonede farger som gir en disig, dempet og tett følelse.  Fargen Lenas Dusty Green, som er tatt fram sammen med bloggeren Lena Lidman, er en mild, jordnær grågrønn farge som kan oppleves forskjellig avhengig av hvordan lyset faller inn.  Lena har blant annet malt soverommet med fargen, og den ble helt fabelaktig sammen med Lenas mørke møbler og detaljer. Les mer om Lena vakre soverom her


Soverom fra @lenalidman malt i hennes signaturfarge Lenas Dusty Green

Det lille snev av rosa – Dusky Pink når det er som best – helt enkelt!

Hjemme hos bloggeren @_rosemille har spisestueveggene blitt malt med vår skittenrosa Restful Melun, som sammen med messing og svarte detaljer skaper en vakker og rolig helhet.

I Viktoria Holmgrens barnerom så er det blitt skapt en harmoni med veggfargen Dusky Sarcelles og det vakre skapet er malt i Restful Melun.

Tips! Når man velger å male med farger som samspiller med hverandre, skaper man et rolig og harmonisk inntrykk i rommet. Man skaper helt enkelt en helhet istedenfor å skape kontraster.

Bilde 1 og 2: @_rosemille Bilde 3: @viktoriaholmgren

Henter dataene, vennligst vent...