Nordsjö Visualiser

Visualiser fargen umiddelbart på veggen
Se
Nordsjo_CF21_how-to_arch_child’s bedroom_Global_1

Slik maler du en bue ved hjelp av Årets farge 2021

Ser du etter en maleteknikk som kan friske opp ethvert rom og samtidig skape et stilig, soneinndelt område? Prøv å male en bue. Følg våre enkle trinn for å lage den perfekte malte buen ved å bruke årets farge 2021, Brave Ground.


Lanseringen av årets farge 2021, Brave Ground  er den ideelle muligheten til å være dristigere med maling hjemme. Vil du friske opp et slitent område eller skape mer visuell interesse for et rom?

Maling av en bue kan hjelpe deg å oppnå begge deler. Ikke bare er det en veggmaleteknikk som lar deg eksperimentere med en tofarget kombinasjon, det er også en smart måte å soneinndele plassen på og skape et interessant fokuspunkt. Tror du det er vanskelig å oppnå? Vår enkle trinnvise veiledning gjør det lett. 

Nordsjo_CF21_how-to_arch_tools_Global_2

For å male en bue på veggen trenger du:

Maling i hver av de valgte fargene, med en kontrastnyanse for buen

x1 stor rulle og brett

x1 liten rulle og brett

Vaterpass

Målebånd

Blyant

Hyssing

Nøkler

Kritt

Maskeringsteip

1,5" malerpensel

Pins

Saks

  1. For umiddelbar forhåndsvisning av hvordan fargevalgene kan se ut i rommet, last ned Visualizer-gratisappen
  2. Har du begrenset det til noen få nyanser? Prøv dem ut med våre enkle, fargeprøve med minirulle Colourtester for å finne din perfekte fargekombinasjon.
  3. Bruk bakgrunnsfargen først ved å benytte en rulle til å dekke et stort overflateareal. Lag M- og W-former mens du ruller for å oppnå jevn dekning. Når malingen er helt tørr (dette kan ta 2–4 timer), er du klar til å starte med buen.
  4. Klipp først en lang hyssing og fest nøkler eller en tung gjenstand i den ene enden. 
  5. Fest hyssingen til veggen med maskeringstape i riktig høyde for siden av buen. Dekk hyssingen med kritt og trekk og slipp slik at det lages en kritthjelpestrek. Masker langs denne linjen med tape. 
  6. Bestem bredden på buen, og bruk et vaterpass til å lage merke for toppen av den andre siden i samme høyde. Gjenta prosessen ovenfor.
  7. Mål avstanden mellom de to sidene og merk midtpunktet. 
  8. Fest en blyant på enden av en lengde med hyssing. Fest hyssingen ved midtpunktet mellom de to sidene slik at blyanten når toppen av begge sidelinjene. 
  9. Tegn en halvsirkel til fra toppen av buen, og mal deretter omrisset forsiktig med en pensel. Fyll ut resten av buen ved å bruke en rulle. 
  10. Fjern maskeringstapen forsiktig mens malingen fremdeles er litt våt.

Ser du etter mer inspirasjon for smarte veggfargeideer ved bruk av denne teknikken? Her er fire måter du kan skape en vakker bue i hjemmet på:

1. Enkel og stilig soneinndeling ved å male en bue 

Nordsjo_CF21_how-to_arch_child’s bedroom_Global_1

En enkel bue av malingsfarge som er noen få nyanser lysere enn veggen, er en effektiv måte å definere området over et skrivebord eller en kommode. Bland den varme naturlige tonen til årets Nordsjo-farge 2021 med en lysere, utfyllende nyanse for et smart, subtilt utseende med to toner som vil fungere hvor som helst. 

Hvilke fargenavn og fargekode?
Brave Ground E7.10.53
Nordsjö Light Taupe E0.04.67

2. Skreddersydd sengegavl til prisen av et malingsspann

Nordsjo_CF21_how-to_arch_bedroom_Global_3

Lurer du på hva du skal gjøre med soveromsveggene? Her er en idé som er enkel å oppnå og veldig effektiv.

Lag en dramatisk fokusvegg på soverommet ved å male en overdimensjonert bue bak sengen i årets Nordsjo-farge 2021, Brave Ground. Ved inndeling med en stripe i samme farge som veggen skaper den et stilig og billig hodegjerde med malingseffekt. 

Hvilke fargenavn og fargekoder?
Brave Ground E7.10.53
Nordsjö Creamy Dream E5.03.82 

3. Kombiner farger og kurver med gjentatte mønster av buer

Nordsjo_CF21_how-to_arch_dining room_Global_4

Vil du ikke ha en konvensjonell bue på veggene? Bli kreativ med denne veggmaleteknikken.

Mal en serie med sidebuer på veggen i tidløse fargetoner – en av våre ferdige malingspaletter som gjør det enkelt å eksperimentere med kombinasjoner av komplementærfarger. Ved å skape interessante og grafiske kurver på veggen vil denne malingseffekten gi et grafisk, moderne utseende på ethvert rom.

Hvilke fargenavn og fargekode?
Brave Ground E7.10.53
Spiced Honey E4.22.49
Nordsjö Creamy Dream E5.03.82

4. Smart malingseffekt for en åpen stue

Nordsjo_CF21_how-to_arch_dining room with windows_Global_5

Når du har mestret denne maleteknikken – hvorfor holde seg til kun én bue?

I et stort, åpent område kan en serie oppnå virkelig effekt. Her skaper buer i årets Nordsjo-farge fokus mellom vinduer fra gulv til tak. Fremhevet mot varme okervegger blir de et slående bakteppe for et moderne kjøkken. Du kan skape den samme effekten med flere forskjellige farger. Vær dristig og eksperimenter.

Hvilke fargenavn og fargekode?
Brave Ground E7.10.53
Spiced Honey E4.22.49
Nordsjö Bitter Creek E5.37.44

Vil du lese mer om Årets farge?

Henter dataene, vennligst vent...